A nagyszerű spanyolok továbbjutottak, az angolok a második meccsükön sem mutatták meg, hogy tudnak focizni

  • Szerdán 27 magyar szurkolóval szemben indított eljárást a német rendőrség. Miközben az angolokkal mindenki elégedett, tegnap este csak 2 szurkolót tartóztattak le.
  • Szerbia egy utolsó pillanatban lőtt góllal mentett pontot. Szlovénia-Szerbia 1-1.
  • Az angolok harmatgyenge játékkal szintén 1-1-et játszott Dániával.
  • A spanyolok elképesztő fölényben játszottak Olaszországgal, amelynek az a legnagyobb szerencséje, hogy van nekik Donnarumma.
  • A szerbek azzal fenyegetik az UEFA-t, hogy ha nem lépnek fel erélyesen a horvát-albán meccsen történtek miatt, akkor eljönnek az Eb-ről.
  • Az Eb menetrendjét, az eredményeket és az eseményeket, itt lehet követni.
41 poszt
Időrend
június 20., 23:28

Köszönjük a figyelmet!

Napi közvetítésünk mára véget ért, de jövünk holnap is, lesz szintén három meccs:

  • 15:00 – Szlovákia-Ukrajna
  • 18:00 – Lengyelország-Ausztria
  • 21:00 – Hollandia-Franciaország.
június 20., 23:16

Örülhetnek az olaszok, hogy van Donnarummájuk

Európa-bajnokságon 10 meccs óta nem kapott ki Olaszország, ez a sorozat szakadt most meg azzal, hogy 1-0-s vereséget szenvedett el a csapat a spanyoloktól. A nap rangadójához méltó módon fociztak a spanyolok, gyakorlatilag már az első perctől kezdve masszív fölényt alakítottak ki. Az olaszok láthatóan erre készültek, és inkább a kontrákra rendezkedtek be, ám meddőnek bizonyult ez a taktika, a spanyolok lényegében 65 percen keresztül egykapuztak, akkora fölényt alakítottak ki.

A cikk folytatódik.

Az olaszok kapusa ennél többet nem tehetett a csapatáért.
photo_camera Az olaszok kapusa ennél többet nem tehetett a csapatáért. Fotó: KENZO TRIBOUILLARD/AFP
június 20., 22:58

Kikaptak az olaszok

Bár a mérkőzése második félidejében és a spanyolok vezető gólja után az olaszok taktikát változtattak, a 65. perc után már az ellenfél tizenhatosánál is megtartották a labdát, a végén minden igyekezetük ellenére 1-0-ra kikaptak Spanyolországtól. Ezzel eldőlt, hogy a spanyolok már biztosan továbbjutottak a nyolcaddöntőbe. Így az utolsó csoportmeccsük az albánokkal szemben már tét nélküli.

Az olaszok Horvátországgal fognak játszani az utolsó csoportmeccsen.

június 20., 22:26

65 percet kellett várni erre

Arra, hogy Olaszország az ellenfél tizenhatosa előtt birtokolja a labdát és megpróbáljon támadást felépíteni. Ennek az olasz szurkolók nagyon örülnek, és hangot is adnak neki. Az olaszok úgy tűnik, megpróbálkoznak a taktikaváltással, hiszen már letámadásokat is látni a Squadra Azzurrától.

június 20., 22:21

Kiengedték az őrizetbe vett magyar szurkolókat

Az elmúlt órákban elengedték azt a két magyart, akit garázdaság miatt vett őrizetbe a német rendőrség Stuttgartban –írta Facebook-oldalán Szijjártó Péter külügyminiszter. Ügyüket gyorsított ütemben tárgyalták. Szijjártó azt nem írta le, milyen büntetést kaptak, azt viszont igen, hogy mivel a két embernek nem volt jegye a vasárnapi mérkőzésre, azonnal el kellett hagyniuk Stuttgartot. Ezt meg is tették, már úton vannak hazafelé.

A cikk itt folytatódik.

június 20., 22:17

Öngóllal vezet Spanyolország

Az 55. percben Morata fejelését bravúrral védte ki az olasz kapus, a labda azonban Calafiori térdére, onnan pedig a teljesen üres kapuba pattant. Ez volt az Eb ötödik öngólja.

link Forrás

Olaszország a második félidőben is kitartott a kontrákra épülő játékát, most azonban muszáj valamit változtatnia. Főleg, hogy a gól után két perccel Donnarumma ismét hatalmasat védett, és a léc alól szedte ki a labdát. A spanyolokra felszabadítóan hatott az öngól, azóta még jobban pörögnek.

photo_camera Fotó: KENZO TRIBOUILLARD/AFP
június 20., 21:55

Összejött a harmadik gól nélküli első félidő az Eb-n

A spanyolok és az olaszok nem bírnak egymással, így gól nélküli döntetlennel vonulnak pihenőre a játékosok. Az első félidőben a spanyolok végig nagy nyomás alatt tartották az olaszokat, és ha nincs az olasz kapus, Donnarumma, minimum két góllal is vezethetnének a spanyolok. Az olasz csapat láthatóan a kontrákra rendezkedett be, ám ez a taktika se nagyon jön össze, alig-alig tudtak eljutni a spanyol kapu közelébe. A spanyolok fölényéről árulkodnak a statisztikák is:

  • a labdabirtoklási arány 61-39 százalék a spanyolok javára,
  • a spanyolok 9 kapura tartó lövést jegyeznek, ebből 4 el is találta a kaput, az olaszok viszont csak egyet, ami el sem találta a kaput.
  • A spanyolok hatékonysága ráadásul sokkal jobb, passzaik 92 százaléka teljesül, az olaszoknál ez az arány viszont csak 83 százalék.

A második félidőben az olaszoktól ennél sokkal több kell.

Davide Frattesi
photo_camera Davide Frattesi Fotó: INA FASSBENDER/AFP