Kövér nem engedte be az LMBTQ-s konferenciát a Parlamentbe

POLITIKA
június 20., 20:55

Kövér László az utolsó pillanatban megtiltotta, hogy a Momentum és egy LMBTQ szervezet konferenciát tartson a Parlamentben – közölte a Momentum. A rendezvényen felszólalt volna David Pressman amerikai nagykövet is.

Bedő Dávid frakcióvezető egy hónapja fordult Kövér László házelnökhöz azzal, hogy a „Sokszínű Magyarországért képviselői csoport” június 21-én az országgyűlési képviselők, a diplomáciai testületek és a civil szervezetek képviselőivel közösen konzultációt akar tartani az alapvető emberi jogokról.

A fő téma a törvényhozásnak az egyenlő jogok biztosításában játszott szerepe lett volna. (Egyenlő jogokról most szó sincs, elég csak az Alaptörvényre vagy a gyermekvédelmi törvényre gondolni.)

Bedő azt kérte Kövértől, hogy a konferenciát az Országház Vadásztermében tarthassák meg. A Momentum szerint Kövér erre egy hónapig nem válaszolt, majd csütörtökön jelezte, nem engedi be a Parlamentbe a rendezvényt.

A Momentum szerint Kövér az elutasító válaszában az Országgyűlésről szóló törvény 2. paragrafusának első bekezdésére hivatkozott, mely úgy szól, „a házelnök biztosítja az Országgyűlés jogainak gyakorlását, gondoskodik az Országgyűlés tekintélyének megóvásáról, az Országgyűlés rendjének és biztonságának fenntartásáról, valamint az Országgyűlés munkájának megszervezéséről.”

Bedő szerint az elutasítás kirekesztő és uszító. Az nem derült ki, hogy ezek után hol tartják meg a rendezvényt.

Pár hónapja egyébként a Fidesz amiatt volt felháborodva, hogy Brüsszelben a rendőrök be akarták rekeszteni a szélsőjobb EU-gyűlölő konferenciáját. Akkor Orbán Viktor azt írta az X-re, hogy Brüsszelben nem bírták tovább a szólásszabadságot. „Utoljára akkor akartak elhallgattatni a rendőrséggel, amikor a kommunisták '88-ban rám uszították őket. Akkor sem adtuk fel, és ezúttal sem fogjuk feladni!”

Kiemelt videóink