Pokorni Zoltántól vette át a polgármesteri megbízólevelét Kovács Gergely

POLITIKA
június 21., 18:52

Személyesen Pokorni Zoltántól, a XII. kerület őszig regnáló fideszes polgármesterétől vette át megbízólevelét az új polgármester, a kutyapártos Kovács Gergely. Kovács mellett a képviselő-testület tagjai is megkapták a megbízásukat.

2024 egy korszak vége a Hegyvidéken: Pokorni Zoltán befejezte polgármesteri pályafutását. Pedig 5 éve még fölényesen, 60 százalékkal győzött, 20 százalékponttal előzve a DK-s Élő Norbertet. Az eddig mindig biztos fideszesnek tekintett kerületben végül Kovács Gergely, a Kutyapárt jelöltje nyert - 53,64 százalékot kapott, mögötte a fideszes Fonti Krisztina végzett 39,74 százalékkal -, ráadásul a képviselő-testületben is ellenzéki többség lesz.

Kovács már a választás éjszakáján azt mondta, nem fog ott maradni a Turul-szobor, szerinte Magyarországon ebben a kerületben tevékenykedtek a leggázosabb nyilasok, akik a szobor közelében működtették a központjukat, és ilyen előzmények után a szoborra is nácik nevét írták a felállításakor.

Ne viccelődjön a Turullal, mert az a magyarság szimbóluma. Ha viccelődik vele, úgy jár, mint az SZDSZ (?), mert vannak még magyarok Budapesten is, akik meg fogják védeni a szobrot. Ezt Toroczkai László Mi Hazánk-elnök posztolta a Tiktokján pár nappal később, a videó végére masírozó Betyársereget bevágva (a párt fővárosi listája 2,83 százalékot kapott a kerületben, polgármester-jelöltjük 3,93 százalékot).

Kiemelt videóink