Kovács Gergely lesz a XII. kerület polgármestere

POLITIKA
június 09., 23:05

Hegyvidék új polgármestere a Kutyapárt elnöke, Kovács Gergely lesz.

Önkormányzati választás 2024 Feldolg.: 100%
Budapest

Budapest XII. kerület

Polgármesterválasztás
MKKP KOVÁCS GERGELY
53,64%
FIDESZ-KDNP FONTI KRISZTINA
39,74%
Mi Hazánk BINDER CSABA
3,93%
Szolidaritás-Lokálpatrióták7-Helló Pesterzsébetiek DR. VINCZE GÉZA
2,69%
Képviselőtestület
MKKP 9
FIDESZ-KDNP 4
Momentum 2
DK-MSZP-Magyar Liberális Párt 1
Hegyvidék jövőjéért Egyesület- 1
Független 0
Szolidaritás 0
Utolsó frissítés június 11., 16:32

2024 egy korszak vége: Pokorni Zoltán befejezte polgármesteri pályafutását. Pedig 5 éve még fölényesen, 60 százalékkal győzött, 20 százalékkal előzve a DK-s Élő Norbertet. Pokorni tehát átadta a stafétát, az eddig mindig biztos fideszesnek tekintett Hegyvidéken a hírre beindult az ellenzéki pezsgés.

Végül előválasztáson dőlt el, hogy a Magyar Kétfarkú Kutyapárt jelöltje, Kovács Gergely mérettetheti meg magát. A folyamatra viszont csaknem ráment a Kutyapárt, ugyanis amikor erről szavaztak, a jelenlévők többsége nem akarta, hogy Kovács részt vegyen az előválasztáson, hogy ennyi közük se legyen az ellenzéki pártokhoz. Kovács az ellentmondást feloldandó előbb lemondott , ahogy a párt másik társelnöke, Döme Zsuzsa is. Mivel lemondásuk a párt létét fenyegette, a tagság gyorsan visszacsinálta az egészet. Kovács indulhatott az előválasztáson, amit aztán meg is nyert.

A megállapodás értelmében az MKKP 8 körzetben állíthatott (volna) jelöltet, a maradék négy körzet maradt a DK-nak és a Momentumnak. Csakhogy a DK közölte, hogy ebben a „paktumban” ők nem vettek részt, a megállapodás nem köti őket, így ráindultak Kovácsékra. Végül polgármester-jelöltet nem állítottak, viszont az összes olyan választókörzetben, ahol a kutyapárt indult, lett DK-s jelölt is. A két momentumos körzetet békén hagyták.

Az LMP nem indult az előválasztáson, az ő jelöltjük, Kendernay János visszalépett a Kutyapárt javára.

Pokorni Zoltán helyére a Fidesz Fonti Krisztinát indította.

Hegyvidék legszórakoztatóbb indulója viszont egyértelműen Vincze Géza, a Szolidaritás színeiben, formabontó kommunikációval.

Kiemelt videóink