Ukrán fordítás után újra nyílt az E csoport

sport
június 21., 16:54
E csoport
Szlovákia
1
-
2
Ukrajna
Vége
Ivan Schranz 17'
Roman Yaremchuk 80'
Mykola Shaparenko 54'
Roman Yaremchuk 84'

A Belgiumot némi meglepetésre legyűrő szlovákok és az első meccsükön a románoktól tükörsimán kikapó ukránok találkozójával folytatódott a játék az E csoportban, és sokáig úgy nézett ki, hogy minden megy tovább az első fordulóban látszott koreográfia alapján.

Az ukránok felforgatott kezdővel és új kapussal álltak ki, de a mérkőzés első harmadában ez sem jelentett sokat: a kezdősípszótól fogva a szlovákok domináltak, és a 17. percben góllá is ért a főlény, védelmi megingások sorozata után Schranz fejelt el Trubin mellett.

photo_camera Fotó: MARIUS BECKER/dpa Picture-Alliance via AFP

A félidő második fele aztán fordulatot hozott, Zincsenko és Mudrik is jóval többet mutatott, az ukránok több veszélyes helyzetig és egy kapufáig is eljutottak, de a gól nem jött össze.

Nem úgy a második félidő elején, amikor beérett az ukrán középpályások fölénye, és az 54. percben simán szétpasszolták a szlovák védelmet, majd a középen elég üresen érkező Saparenko egyenlített. Lendületes, szórakoztató meccsen ezután sokáig nem volt érdemi helyzet (Mudrik kisodródva azért lőtt egy kapufát), majd jött egy újabb ukrán villanás: Saparenko nagyszerűen lőtte be a labdát, Jaremcsuk pedig nagyon szépen vette le, majd pedig finoman ellőtte a kifutó Dúbravka mellett.

photo_camera Fotó: KENZO TRIBOUILLARD/AFP

Az ukrán győzelem azt jelenti, hogy a románoknak, a szlovákoknak is az ukránoknak is 3-3-3 pontja van, a csoport másik meccsét, a Belgium-Romániát szombaton játsszák majd.

90+2' Maksym Talovierov
Mykola Shaparenko
86' Leo Sauer
Ivan Schranz
85' Sergiy Sydorchuk
Volodymyr Brazhko
85' Ruslan Malinovskiy
Mykhailo Mudryk
84' Roman Yaremchuk
80' Roman Yaremchuk
67' Roman Yaremchuk
Artem Dovbyk
67' Oleksandr Zubkov
Andriy Yarmolenko
67' Adam Obert
Lukáš Haraslín
67' Tomáš Suslov
Dávid Hancko
60' Dávid Strelec
Róbert Boženík
60' László Bénes
Ondrej Duda
54' Mykola Shaparenko
17' Ivan Schranz
Kiemelt videóink