Izraeli katonai dzsip motorháztetőjére szíjaztak egy sebesült palesztin férfit, a hadsereg azt ígéri, kivizsgálják az esetet

külföld
június 23., 12:37

Az izraeli hadsereg katonái egy rajtaütés során egy katonai dzsip motorháztetőjére szíjaztak egy sebesült palesztin férfit szombaton, írja a Guardian. Az autóval két mentőautó mellett is elhaladtak, de nem álltak meg. A palesztin férfit végül átadták a mentősöknek.

link Forrás

A rajtaütés a megszállt ciszjordániai Dzsenín városában történt. Az izraeli hadsereg (IDF) közölte, hogy katonáira tüzet nyitottak, mire ők is visszalőttek. Az izraeliek megsebesítettek egy gyanúsítottat, majd elfogták és elszállították. A felvételeken látható két autó rendszámát valamilyen anyaggal kitakarták.

Az IDF közleménye elismeri, hogy ami az elfogás után történt, az a katonai protokoll megsértése volt. „A gyanúsítottat a katonák egy jármű tetejére kötözve szállították” – írták a közleményben. Az IDF közölte, hogy a videón látható viselkedés nem felel meg a hadsereg értékeinek, és ki fogják vizsgálni az esetet.

A sebesült férfi családja szerint rajtaütés történt, mely során a férfi megsebesült. Amikor a család mentőt akart hívni, a katonák elvitték a sebesültet, a motorháztetőre kötözte és elhajtott.

Az erőszak korábban is egyre elterjedtebb volt Ciszjordániában, de a gázai háború kitörése óta csak romlik a helyzet.

Kiemelt videóink