Vajon mi lesz a közelgő magyar uniós elnökség egyik legfontosabb feladata?

ÉLET
június 25., 17:09

A külügyminisztérium a csendőrpertuk egyoldalúságához hasonló kommunikációs gyakorlatot folytat huzamosabb ideje – nem válaszolnak kérdésekre, nem hívnak meg sajtótájékoztatókra, ahol kérdezni lehetne, hanem csak öntik magukból az úgynevezett közleményeket, amik az MTI-ben megjelenő hírek szó szerinti másolatai (felvetve annak gyanúját, hogy az MTI-ben megjelenő hírek a kormányzati kommunikációs back office-ban elkészült szövegek szó szerinti másolatai).

Az úgynevezett közlemények elé a minisztérium néhány sorban ki szokta emelni azok lényegét is, hogy a hülye is megértse. Ma ez a kiemelés két mondat volt, és arról szólt, hogyan készül a jövő héttől esedékes uniós elnökségre Magyarország, mi a kormány egyik prioritása (kiemelés tőlem, hátha a minisztériumi sajtósok által írt szövegből valakinek nem jött át a lényeg).

„A közelgő magyar európai uniós elnökség egyik fontos célja az együttműködés fejlesztése lesz Kínával, miután ez nagyban segíthet a környezetvédelmi és a versenyképességi célok elérésében - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Bécsben. A tárcavezető arról számolt be a kínai kollégájával, Vang Jivel folytatott telefonbeszélgetését követően, hogy a közelgő magyar európai uniós elnökség egyik fontos feladata az együttműködés fejlesztése lesz Kínával, hogy az végre visszataláljon a korábbi stabil pályájára.”

Mondjuk Lavrov barátja szarul érezheti most magát, hogy Bástya elvtárs már szart ér.

Kiemelt videóink