Anglia olyan borzalmasan játszott, hogy söröspoharakkal dobálták meg az edzőt a csoportelsőség ellenére

sport
június 26., 08:32

Soha nem történt ilyesmi a focitörténetben: a saját szurkolói fütyülték ki és dobálták meg meccs után söröspoharakkal egy olyan csapat szövetségi kapitányát, amelyik éppen csoportelsőként, egyetlen kapott góllal jutott tovább a csoportjából. A főszereplő Gareth Southgate angol szövetségi kapitány volt a Szlovénia elleni 0-0 után.

Aki nem látta, el sem tudja képzelni, milyen rettenetes volt Anglia elképzelés-, ambíció- és támadójátékmentes meccse a világranglista 57.-je ellen. Jellemző statisztika, hogy a világ legtermékenyebb középpályásának számító Jude Bellingham nem teremtett egy helyzetet sem, nem volt kapura lövése, de ami ezeknél is durvább, egyetlenegy passza sem volt a támadóharmadban, és az összes passzának csak a tizede irányult előre. Az általános angol letargia tökéletes illusztrációja, hogy Bellingham a párharcainak ötödét nyerte csak meg és 16-szor vesztette el a labdát.

Az angol közhangulat hibátlan leképezése a közösségi médiában gyakran viccelődő Ryanair légitársaság Twitter-posztja, azzal a szöveggel, hogy

Ebből elég volt, hazahozunk titeket

Southgate jól hallhatóan megzavarodott a közönség reakcióitól, meccs utáni nyilatkozatában ugyanis minden második szava ellentmondott az előzőnek:

„Megértem. (A felé dobott söröspoharakat. a szerk) Nem hátrálok meg. A legfontosabb kitartani a csapat mellett. Megértem a felém irányuló narratívát. Jobb, mintha a csapatra irányulna, de szokatlan munkakörnyezetet teremt. Sosem láttam olyant, hogy egy csapat továbbjusson és hasonlókat kapjon.”

Anglia 3 meccsen szerzett 5 ponttal, 2 lőtt és 1 kapott góllal, csoportelsőként ment tovább. Vasárnap a legjobb 16 között Gelsenkirchenben játszanak vagy Hollandia, vagy az E csoport harmadikja ellen, ami bármelyik csapat lehet a Románia, Belgium, Szlovákia, Ukrajna négyesből, ahol az utolsó kör előtt mindenkinek 3 pontja van.

(via Guardian)

Kiemelt videóink