Magyarország kiesését jelentette az Eb legnagyobb meglepetése

sport
június 26., 20:58
F csoport
Grúzia
2
-
0
Portugália
Vége
Khvicha Kvaratskhelia 2'
Georges Mikautadze 57'
Anzor Mekvabishvili 85'
Rúben Diogo Da Silva Neves 53'
Pedro Lomba Neto 44'
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro 28'

A csoportkörök két legutolsó meccse döntötte el, hogy továbbjut-e a magyar válogatott. Ehhez az kellett volna, hogy Törökország ne kapjon ki Csehországtól, Portugália pedig Grúziától.

A portugál válogatott kezdőcsapata sok magyar szurkolóban okozhatott némi idegességet, Roberto Martínez szövetségi kapitány B csapatot küldött fel, helyet kapott a kezdőben többek között Neves, Conceição és Pedro Neto is, miközben olyan játékosok maradtak ki, mint Pepe, vagy Bernardo Silva.

A meccs a magyarok számára a lehető legrosszabbul kezdődött. António Silva labdavesztését követően Mikautadze passzolt a sprintelő Kvaracheliának, aki előbb lehagyta védőjét, majd higgadtan befejezte az akciót. 1–0 Grúziának.

photo_camera Fotó: OZAN KOSE/AFP

A gól után a portugálok sok hibával fociztak, nem sikerült veszélyes helyzetet kialakítaniuk, de szépen lassan belejöttek a meccsbe, előbb pontrúgások után, és távoli lövésekkel alakítottak ki helyzeteket, Ronaldónak ziccere is volt. A grúzok szépen berendezkedtek védekezésre, ha labdát szereztek, Kvarachelia futott, mint a nyúl.

A török-cseh meccsen eközben a 20. percben kiállította a romániai Kovács István a cseh Barákot második sárgalappal. Ezzel úgy tűnik, hogy az a meccs jól alakulhat a magyar válogatottnak.

A portugál meccs Cristiano Ronaldo helyzetével folytatódott, a kapu torkából lőhetett, de egy grúz védő blokkolni tudott. Bekezdtek a portugálok, több lövésük is volt, de a grúzoknak is volt helyzetük.

De nem a portugálok egyenlítettek, hanem a grúzok növelték az előnyüket. Újra egy António Silva hiba vezetett a gólhoz. Silva a tizenhatoson belül rúgott bele a grúz támadóba, jogos volt a tizenegyes. Mikautadze határozottan lőtte be a tizenegyesét, ezzel már két góllal ment Grúzia. Hatalmas meglepetés.

photo_camera António Silva (24), amint épp megrúgja Locsosvilit (14) Fotó: KENZO TRIBOUILLARD/AFP

A gól után a portugálok szinte végig a grúzok térfelén tartották a labdát, de eredménytelennek bizonyult a mezőnyfölény. A másik meccsen a törökök ugyan megszerezték a vezetést az 51. percben, de a csehek egyenlítettek a 66.-ban.

A portugálok eközben szépíteni sem tudtak,. A grúzok kontrákból veszélyeztettek, a portugálok nem tudtak mit kezdeni a felállt grúz védelemmel, alig volt kapura lövésük, de kétségbe nem estek, hisz nekik tét nélküli volt a meccs.

Néhány izgalmas grúz helyzeten kívül nem sokat láttunk a hátralévő időben. A portugálok még meghúzták a meccs végét, Mamardasvili kapusnak több dolga is akadt.

Grúzia 2–0-ra verte Portugáliát, ezzel pedig csoportharmadikként ők jutottak tovább, nem Magyarország. A törökök pedig végül megverték a cseheket, ez magyar szempontból már nem számított.

Így alakult végül a harmadikok listája. Az olaszok még fenntartották a magyar reményt a horvátok elleni utolsó pillanatos egyenlítéssel, az angolok aztán pocsék meccsen csak döntetlent játszottak a szlovénokkal, a portugál B pedig motiválatlanul kikapott a grúzoktól.

link Forrás

Szombaton Svájc-Olaszország és Németország-Dánia meccsekkel kezdődnek a nyolcaddöntők.

Vasárnap Anglia-Szlovákia és Spanyolország-Grúzia jön.

Hétfőn Franciaország-Belgium és Portugália-Szlovénia lesz.

Kedden Románia-Hollandia és Ausztria-Törökország meccsekkel fejeződnek be a nyolcaddöntők.

Portugália Szlovéniával, Grúzia Spanyolországgal játszik a nyolcaddöntőben.

F csoport
M Gy D V G+ G- GK P
1. Portugália 3 2 0 1 5 3 2 6
2. Törökország 3 2 0 1 5 5 0 6
3. Grúzia 3 1 1 1 4 4 0 4
4. Csehország 3 0 1 2 3 5 -2 1
Kiemelt videóink