Autóbusszal ütközött a Prága-Budapest Eurocity Érsekújvárnál, négyen meghaltak

baleset
június 27., 17:29

Súlyos baleset történt egy sorompós, fényjelzéssel ellátott vasúti átkelőnél Érsekújvár közelében, ahol a Prágából Budapest felé tartó, 279-es jelzésű Eurocity vonat egy autóbusszal ütközött. A balesetben négyen meghaltak, öten megsérültek.

Az Udvardi úton történt balesetben a busz kettészakadt, az út szélére sodródott, majd felborulva kigyulladt. Az ütközés nyomán lángra kapott a České dráhy cseh vasúti társaság tulajdonában álló mozdony is.

link Forrás

A vonaton, amit a cseh vasúti társaság alkalmazottja vezetett, nagyjából 100-an utaztak.

Az utasokat kimenekítették, az utat lezárták. A szlovák vasúttársaság pótlóbuszokat küldött a helyszínre, ahova időközben több mentőautó és mentőhelikopter is érkezett.

A Napunk szerint hamarosan a baleset helyszínére érkezik Matúš Šutaj-Eštok belügyminiszter és Rastislav Polakovič rendőrfőkapitány-helyettes.

Az egyik súlyos sérültet a pozsonyi Kramáre kórházba szállították.

Az ellátást nagyban nehezíti, hogy a szerdai esőzések miatt az érsekújvári kórházat ideiglenesen bezárták, miután a liftek meghibásodtak.

A MÁV azt írja, hogy a baleset miatt a Pozsony-Párkány felől érkező Eurocityk csütörtök esti érkezése egyelőre bizonytalan.

Csütörtök este Paczolay Máté külügyi szóvivő azt közölte az MTI-vel, hogy jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata, vagy sérültje a balesetnek, és a konzuli ügyeletre sem érkezett segítségkérés. (Napunk)

Kiemelt videóink