Több milliárd forinttal a zsebben búcsúzik a magyar válogatott az Eb-től

foci
június 27., 05:58

A magyar válogatott sorsa a vasárnapi skótok elleni győztes meccset követően a matekon múlott. Hétfőn az olaszok segítettek a horvátok elleni döntetlennel, Anglia azonban nem bírt a szlovén válogatottal, így a keddi meccsnapra maradt a továbbjutásunk kérdése. A törökök ugyan nyertek a csehek ellen, ám az Eb legnagyobb meglepetését okozva a grúzok megverték Portugáliát, így végleg eldőlt, a magyar csapat távozik az Eb-ről.

photo_camera Fotó: LLUIS GENE/AFP

Szoboszlaiék azonban ezzel az eredménnyel is milliárdokat kerestek, igaz, a pénz döntő részét a kijutásnak köszönhetik. Az UEFA idén több mint 300 millió eurót oszt szét a résztvevő csapatok között teljesítményarányosan, a korábbiaknak megfelelően pedig a szövetségeknek utalt pénz 30 százalékán a kerettagok osztozkodnak, 15 százaléka pedig a stábtagoknak megy.

A magyar válogatott azzal, hogy kijutott az Eb-re, már 9,5 millió eurónak megfelelő összeget keresett, ez jelenlegi árfolyamon 3,7 milliárd forint. A három csoportmeccsen pedig csak a skótok ellen sikerült győzni, ami még plusz 1 millió eurót, vagyis 396 millió forintot jelentett. A döntetlenért egyébként 500 ezer eurót adott volna az UEFA.

Összesen a magyar csapat 4,1 milliárd forintot keresett a németországi Eb-n. Ha továbbjutottunk volna a nyolcaddöntőbe, az még 1,5 millió eurót, vagyis további 594 millió forintot hozott volna.

Még az Eb előtt Gulácsi Péter, a magyar válogatott RB Leipzigben játszó kapusa, a német Bildnek nyilatkozva árulta el, hogy hagyományaihoz híven ő a saját prémiumát jótékony célra fogja fordítani.

Kiemelt videóink