Telex: azonnali hatállyal kirúgták a Főkert főigazgatóját

belföld
június 29., 16:32

„Egy korszak végetért” – írta szombati Facebook-posztjában Zakar András, a Főkert 2020 januárjában kinevezett főigazgatója a Facebookon. Az eredmények felsorolása után az írás így zárul: „Őszintén azt gondolom mindent megtettem, hogy zöldebb és élhetőbb Budapestet hoztunk létre. Ezt már nem lehet elvenni. Eddig tartott… a folytatás mással következik.”

A Telex úgy értesült, hogy Zakar Andrást péntek délelőtt indoklás nélkül, azonnali hatállyal bocsátották el. A döntés szakmai körökben nagy megrökönyödést keltett.

Az okleveles kertészmérnökkel 2021 nyarán készítettünk interjút, miután észrevettük: Budapesten a szigorúan, vonalzóval-körzővel megszerkesztett, régimódi virágágyásokat felváltották az angolkerteket idéző, vadabb hatású és minden szempontból változatosabb ágyások.

Zakar András, a Főkert vezérigazgatója a Margit-sziget legnagyobb virágágyása előtt.
photo_camera Zakar András, a Főkert volt vezérigazgatója a Margitsziget legnagyobb virágágyása előtt. Fotó: Szász Zsófi / 444

„Szemléletváltásra volt szükség, és az én programpontjaim között szerepelt az, hogy az egynyári ágyásokat elkezdjük évelő ágyásokká alakítani. Ennek gazdasági oka is van, de a fenntarthatóságra való törekvésnek is fontos része” - mondta akkor a céljairól.

Kiemelt videóink