Alkotmányjogi panaszt nyújtott be Vitézy Dávid

belföld
június 30., 09:40

Alkotmányjogi panaszt nyújtott be Vitézy Dávid korábbi főpolgármester-jelölt a június 9-ei választási eredmény miatt - derül ki az Alkotmánybíróság honlapjáról. Panaszában Vitézy a Kúria döntésének alaptörvény-ellenességének megállapítását és megsemmisítését kéri az Alkotmánybíróságtól.

A Kúria szerdán hagyta helyben a Nemzeti Választási Bizottság döntését a június 9-i főpolgármester-választás eredményéről, vagyis jogerősen is Karácsony Gergely lett a főpolgármester. Azóta a Kúria honlapjára is felkerült a döntés: eszerint Karácsony és Vitézy fellebbezését az NVB eredménymegállapító határozata ellen együtt vizsgálták, egyikük I. rendű, másikuk II. rendű kérelmező volt, és mindkettőt elutasították.

Vitézy már ekkor is arról posztolt, hogy az alkotmányjogi panasz lehetőségét fenntartja, és szerinte ha Karácsony komolyan gondolta, hogy az új budapesti főpolgármester-választás érdekében minden lehetséges jogi eszközzel élni fog, akkor neki is az AB-hez kellene fordulnia.

Az Alkotmánybíróság döntése mellett, pedig a Vitézy Dávidot ábrázoló tetoválásokra is lehet várni, hiszen a „Daddy” feliratos Karácsony Gergely portré után, valaki az elmúlt hónapok belpolitikai izgalmai után Magyar Pétert varratta fel magára.