Rétvári Bence fotójával vernek át embereket

ÉLET
július 01., 10:04

„A siker nem csak úgy megtörténik. Elkötelezettnek, megfontoltnak és koncentráltnak kell lenned! Ne csak egy utazó legyél a tökéletes sikerhez vezető utadon! A bitcoinnal való bináris opciós kereskedés, mint rövid távú befektetés, stabil jövedelmi forrás, amely legális és megbízható formája a vagyon gyarapításának".

Ez csak egyike a mindössze 370 követővel rendelkező Vincent William Facebook-bejegyzéseinek, amelyek alapján gyanús, hogy az illető nem teljesen korrekt pénzügyi tevékenységet végez. Egyszerűbben megfogalmazva: erősen átverés-gyanús az egész oldal.

Valószínűleg ilyen és ehhez hasonló átveréssel ezrével próbálkozhatnak a közösségi médiában, Vincent William azonban kitűnik a többi közül.

A profilja alapján bonyolult kapcsolatban élő, miskolci születésű, de ma már

a dél-karolinai Irmo városában élő profi bitcoin kereskedő ugyanis nem más, mint Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárának a fotóival próbálja csapdába csalni a gyanútlanokat.

Persze, a cikk elején idézett buzdító szövegek és Coelho-i magasságokba érő bölcsességek mellett ügyfelei sikeréről is beszámol William. Mint például arról, aki az elért nyereségből egy vadi új kamionnal lepte meg magát, vagy arról, aki platós kocsit tudott venni magának hála William segítségének.

Maga a pénzügyi tevékenység, amit hirdet William, a bináris opciós kereskedés, teljesen létező műfaj. Lényege, hogy nem konkrét eszközökbe, ebben az esetben bitcoinba fekteted a pénzedet, hanem arra „fogadsz”, hogy milyen irányba fog változni a bitcoin árfolyama. Egy jó pillanatban nyitott pozícióból akár már egy nap alatt is nyereséget lehet elérni, ha mondjuk egy jelentős drágulás vagy az árfolyam beszakadása előtt szálltál be.

Visszatérve az ál-Rétvári-Williamhez, tavaly év végén a budapesti karácsonyi vásárban lazított, a képekhez pedig azt írta:

„»Benne volt az élet, s az élet volt az emberek világossága. János evangéliuma 1:4« Karácsonyra gondolva, azonnal rengeteg kép jelenik meg előttünk: karácsonyfák, Mikulás, fények, ételek, pihenés. Viszont amikor karácsonykor adományozunk, rá kell jönnünk, hogy az ajándékozás fontos része, hogy megosztjuk magunkat és az időnket másokkal.”

link Forrás

Egy másik posztban pedig arra buzdít, hogy „ne gondolkozz túl sokat, inkább csináld!”, a csatolt rétváris képekkel minden bizonnyal azt szerette volna megmutatni, hogy szaktudása alapján előadóként is megállja a helyét.

link Forrás

A legszebb azonban, hogy nemcsak fotókat, olykor teljes bejegyzéseket is ellop az ál-Rétvári az igazitól, mint például tavaly május 26-án. Az igazi Rétvári ezen a napon a Fradi SuLiga apropóján járt a Groupama Arénában, a Fradi-sas és a sport összekovácsoló erejéről írt szöveg pedig annyira megtetszett Williamnek, hogy még aznap meg is osztotta. Talán az emberi, sportszerető és laza oldalát akarta bizonyítani ezzel.

link Forrás

Profi bitcoin kereskedőnk egyébként már lassan egy évtizede végzi kamuprofilos, átverős tevékenységét ál-Rétváriként, fotói alapján legelőször 2016 januárjában osztott meg rétváris fotót.

Kiemelt videóink