Ronaldo a kihagyott tizenegyeséről: „Akkor voltam a legmélyebben, amikor a csapatomnak a legnagyobb szüksége volt rám”

foci
július 02., 08:22

Az utolsó Eb-jén játszó Cristiano Ronaldo is megszólalt a Portugália-Szlovénia Eb-nyolcaddöntő után. A meccset büntetőpárbajban nyerték meg a portugálok, miután Ronaldo kihagyott egy tizenegyest a hosszabbításban. A portugál játékos hibája után el is sírta magát.

„Még a legerősebb embereknek is vannak nehéz napjai. Akkor voltam a legmélyebben, amikor a csapatomnak a legnagyobb szüksége volt rám” - mondta a kihagyott büntetőről.

Arról is beszélt, hogy a portugál csapat kiváló munkát végzett. Az utolsó pillanatig küzdöttek, és mivel uralták a meccset, szerinte megérdemelték a győzelmet.

Cristiano Ronaldo kihagyott tizenegyese után
photo_camera Cristiano Ronaldo kihagyott tizenegyese után Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

A büntetőpárbajban Diego Costa mindhárom szlovén büntetőt kivédte, Így a portugálok 3-0-ra nyerték a tizenegyespárbajt.

Ronaldo 8 lövéssel próbálkozott a meccsen, az egész Eb-n pedig már 20-nál jár. Gólja azonban nincs. Most a tizenegyespárbajban betalált, de ez nem számít bele a góllövőlistába, így továbbra is nagy kérdés, hogy a történelem során először gól nélkül zár-e egy Európa-bajnokságot.

A portugálok július 5-én a franciákkal játszanak az Eb negyeddöntőjében. A két csapat 2016-ban Eb-döntőt játszott egymással, akkor hosszabbítás után Ronaldóék nyertek. (via BBC)

Kiemelt videóink