Hiába próbált Biden lendületet venni, egyre többen szólítják fel visszalépésre

külföld
július 08., 07:48

Egyre nagyobb a nyomás Joe Bidenen, hogy lépjen vissza a jelöltségtől – írja a Reuters.

Biden egy szombati adománygyűjtő levélben ostobaságnak nevezte, hogy félre kellene állnia, a péntek esti interjúban pedig arról beszélt, csak a Mindenható Isten veheti rá, hogy visszalépjen. Az ABC-nek adott interjút kulcsfontosságúnak tartották, ahol Biden lenyugtathatja a kedélyeket, de az sem oszlatott el minden aggályt.

Az elnök mindenesetre folytatta a kampánykörútját, vasárnap az egyik kulcsfontosságú államban, Pennsylvaniában járt. Szívélyesen fogadták egy templomban, ahol beszédet mondott, majd szakszervezeti tagokkal találkozott a fővárosban. A fekete szavazók Biden támogatói bázisának kritikus részét képezik, és a kutatások szerint a támogatottsága körükben is csökken.

Mindeközben Hakeem Jeffries, a Demokrata Párt képviselőházi frakcióvezetője telefonon egyeztetett több pártvezetővel, és a Reuters információi szerint néhány képviselőházi politikus, bizottsági tag - Jerrold Nadler, Adam Smith, Mark Takano és Joe Morelle - arról beszélt, Bidennek félre kéne állnia. Legnagyobb eséllyel Kamala Harris alelnök léphet a helyére.

Bident egyébként akarata ellenére is kiüthetik a demokraták.

Címlapi kép: Chris Kleponis /AFP

Kiemelt videóink