Joe Biden szerint az elit kritizálja őt

külföld
július 08., 17:10

Joe Biden elnök az MSNBC Morning Joe című műsorának élő interjújában „az elitnek” nevezte kritikusait, és kihívta őket, hogy induljanak el ellene, miközben megismételte, hogy versenyben marad.

„Annyira frusztrálnak az elitek – most nem rólatok beszélek –, a párt elitjei, hogy: »Ó, ők sokkal többet tudnak!« Bármelyikük, aki szerint nem kellene indulnom, induljon el ellenem! Jelentkezzenek elnöknek, hívjanak ki engem a konvención!” – mondta Biden a műsorvezetőknek, Joe Scarborough-nak és Mika Brzezinskinek.

A kizárólag hangban rögzített interjún Biden visszautasította Brzezinski azon kijelentését, hogy ő a demokraták várható jelöltje lenne. „Én több vagyok, mint egy esélyes, én leszek a demokrata jelölt” – mondta Biden nevetve.

Joe Biden kampányol Észak-Karolinában június 28-án.
photo_camera Joe Biden kampányol Észak-Karolinában június 28-án. Fotó: Mandel Ngan/AFP

A bestselleríró Stephen King azt írta: „Joe Biden remek elnök volt, de itt az ideje, hogy – az általa oly nyilvánvalóan szeretett Amerika érdekében – bejelentse, hogy nem indul az újraválasztásért.”

A Donald Trump elleni vitán látványosan alulteljesítő, 81 éves Biden a múlt héten azt mondta, csak a Mindenható Isten veheti rá, hogy visszalépjen, mégis egyre többen szólítják fel a visszalépésre. (Politico)

Kiemelt videóink