Egy búvár ráncigált ki egy férfit a Dunából a Margit hídnál, mert nem volt hajlandó kimászni

MÉLTÓSÁG
július 12., 12:00

Erővel kellett hajóba tuszkolniuk a vízirendőröknek egy férfit, aki nem volt hajlandó kimászni a Dunából. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-posztja szerint július kilencedikén kora délután kapták a bejelentést, miszerint

a Margit hídtól nem messze egy zavart, valószínűleg alkohol vagy drog hatása alatt álló férfi ment be a folyóba.

Bár a rendőrök perceken belül megtalálták, ő semmilyen segítséget nem volt hajlandó elfogadni, egy csapatnyi szakember sem tudta kikönyörögni a vízből. A hajóhorgonyba kapaszkodó férfit végül egy tűzoltó búvár törte meg, aki egyszerűen megragadta a hóna alatt és a mentőhajóhoz húzta.

link Forrás

A BRFK szerint a férfi nem akart öngyilkos lenni, csak nem volt tisztában a rá leselkedő veszéllyel. Végül mentő vitte el a helyszínről, de ennyivel nem úszta meg: a vízirendészek szabálysértési eljárást indítottak ellene.

Ha úgy érzed, azonnali segítségre van szükséged, a nap huszonnégy órájában lehetőséged van támogatást kérni az alábbi online felületeken vagy telefonszámokon, amik bármelyik hálózatból ingyenesen hívhatók. Ha öngyilkossági gondolataid vannak, hívd a 116-123-as lelki elsősegély telefonszámot, ha öngyilkossági szándékod van, hívd a 112-t! A pszichiátriai gondozók országos listáját és térképét itt találod.

Kiemelt videóink