Trump: Isten akadályozta meg az elképzelhetetlent

külföld
július 14., 18:32

„Nem fogunk félni, kitartunk hitünkben és dacolunk a gonoszsággal szemben” – posztolta saját közösségimédia oldalára, a Turth Socialre Donald Trump egykori amerikai elnök, miután merényletet követtek el ellene szombati gyűlésén.

photo_camera Fotó: REBECCA DROKE/AFP

Trump köszöni mindenkinek, aki imádkozott érte, és gondolt rá. „Egyedül Isten akadályozta meg, hogy megtörténjen az elképzelhetetlen” – írta a volt elnök, aki szeretettel fordul a többi áldozat és családjaik felé. A gyűlés résztvevői közül egy ember meghalt, ketten pedig súlyosan megsérültek. A volt elnököt a fülén találta el a golyó, amelyet a húszéves Thomas Matthew Crooks lőtt ki. „Azonnal éreztem, hogy a golyó átszakítja a bőrömet. Nagyon vérzett, így már akkor rájöttem, mi törént” – írta egy korábbi posztjában.

Trump szerint „ebben a pillanatban fontosabb, mint valaha, hogy összefogjunk, és megmutassuk igazi amerikai jellemünket, hogy erősek és elszántak maradjunk, és ne hagyjuk, hogy a Gonosz győzzön”. A republikánus jelölt zárásként elmondta, hogy már alig várja, hogy a héten Wisconsinból tarthasson beszédet – itt tartják ugyanis a Republikánus Nemzeti Gyűlést, ahol a küldöttek kiválasztják a párt elnök- és alelnökjelöltjeit az idei választásra.

Kiemelt videóink