Lázár János törvényt módosítana a Fanta miatt

élelmiszer
július 16., 20:37

Miután elismerte a Coca-Cola, hogy más a Magyarországon kapható Fanta a többi európai országban megvásárolhatóhoz képest (konkrétan kevesebb benne a narancs), Lázár János építési és közlekedési miniszter arról posztolt, hogy törvényt módosítana az ügy miatt. Azt írja:

„Szerintem nem kell cukros üdítőt inni, de ha valaki erre akarja költeni a pénzét, hát tegye. Az viszont nem járja, hogy a magyarok Fanta helyett csak hantát kapjanak a Coca-Cola vállalatcsoporttól!”

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter sört kóstol az Igazi Csíki Sört gyártó csíkszentsimoni sörfőzdében 2017. március 24-én.
photo_camera Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter sört kóstol az Igazi Csíki Sört gyártó csíkszentsimoni sörfőzdében 2017. március 24-én. Fotó: Veres Nándor/MTI

A posztot úgy folytatja, hogy:

„Az az állami hivatal, amelyik elfogadja azt a magyarázatot, hogy a gyártó szerint ezek a magyar igények - minden feladatára alkalmatlan, ahogyan az is, aki ezeknek a cégeknek gazsulál néhány újabb befektetésért, akkor, amikor a magyar emberek egészsége a tét.

Az élelmiszerek minőségét szabályozó törvényt szigorítani kell! Biztosítani kell, hogy fogyasztóként képesek legyünk nyomon követni az élelmiszerek útját és egységesen kell fellépni a beszállítókat kihasználó, a vásárlókat meg lehúzó kereskedelmi szereplőkkel szemben. A kereskedelem szabad üzleti vállalkozás, de az nem lehet magasabb rendű cél, mint az emberek egészsége.”

Lázár János a posztját így zárja:

„A SPAR, a Lidl és az Aldi - leuraltak és letaroltak mindent! A tömegtermékek esetében nem érdekli más őket: minél többet eladni. Ez kiszolgáltatottá teszi a magyar embereket.

Átvernek minket a minőséggel, a legnagyobb baj viszont az egészségre is ártalmas élelmiszerekkel van. Azzal, hogy a külföldi láncok sokszor a Nyugat-Európában már eladhatatlan szemetet próbálják ránk sózni.

Az élelmiszeripari szemét dömpingje - ami nem kereskedelmi, hanem közegészségügyi kérdés - csak erős kontroll mellett tartható kordában.

Nem fognak koccintani a multik! Ez viszont nem hanta!”

Kiemelt videóink