Etikai vizsgálatot indított a szövetség a karateedző ellen, aki felrúgott egy kisgyereket a szolnoki kalandparkban

bűnügy
július 18., 13:05

„A Magyar Karate Szakszövetség a Fegyelmi Szabályzatának és az Etikai és Gyermekvédelmi Szabályzatának megfelelő eljárásokat sürgősen megindítja az érintett személy ellen, és az eljárás lefolytatásának végéig az érintett személyt mindennemű karate oktatási tevékenységtől eltiltja” – írja csütörtöki közleményében a szövetség szolnoki kalandparkban történtek ügyében.

A jászberényi Yakuzák Se karateklub vezetője úgy felrúgott egy 8 éves kisgyereket a kalandparkban, hogy a fiú megpördült és a fejére esett. Mindezt a kalandpark kamerája is rögzítette, ők azok, akik feljelentést is tettek az eset miatt és nyilvánosságra hozták a videót.

Az edző lemondott a pozícióiról és bocsánatot kért, azt írta, mindent megtesz, hogy az igazságszolgáltatás munkáját támogassa és csak remélni tudja, hogy nem okozott lelki sérülést a kisfiúnak. Nem sokkal később mégis törölte az erről szóló írásokat.

A szövetség azt írta: „Az egész magyar karate társadalom, illetve a közmegbecsülésnek örvendő, köztiszteletben álló karate mesterei a közösségünknek elhatárolódnak a vállalhatatlan, a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől”.

A férfi önéletrajza szerint negyven éve foglalkozik ún. kyokushin karatéval, ennek a sportágnak a szövetségi kapitánya is volt elmondása szerint. A Szol24 arra is emlékeztet, hogy 2020-ban „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” Életműdíjjal tüntették ki a férfit. A díjakat dr. Novák Katalin adta át, aki akkor még család- és ifjúságügyért felelős államtitkár volt.

A Szolnoki Rendőrkapitányság a Telexnek szerdán azt írta, hogy ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást garázdaság vétségének gyanúja miatt.

Kiemelt videóink