A kisgyereket felrúgó karateedző előbb lemondott a pozícióiról és bocsánatot kért, majd mégis törölte az erről szóló írásokat

bűnügy
július 17., 14:40

„Amit tettem minden szempontból elfogadhatatlan, szembe megy mindazzal amit az elmúlt 35 évben képviseltem, tanítottam és életemmel megjelenítettem. Ez nem hiba, hanem létrontás" – ezt írta egy közleményben a jászberényi Yakuzák Se karateklub vezetője. Ő az, aki úgy felrúgott egy kisgyereket a szolnoki kalandparkban, hogy a fiú megpördült és a fejére esett. A jelenetet a többi gyerek is végignézte. A rúgás után ráadásul a férfi otthagyja a földön összekuporodó gyereket. Mindezt a kalandpark kamerája is rögzítette, ők azok, akik feljelentést is tettek az eset miatt és nyilvánosságra hozták a megdöbbentő videót:

link Forrás

Szerdán több újság, a helyi Szol24 és a Blikk szerint is közzétett az elkövető egy közleményt a saját sportegyesülete honlapján és az ahhoz tartozó facebook-oldalon is. Ebben a fentieken túl ilyeneket írt:

„Mindent megteszek, hogy az igazságszolgáltatás munkáját támogassam és csak remélni tudom, hogy nem okoztam lelki sérülést a kisfiúnak, akitől a helyszínen bocsánatot kértem és minden tettemmel igyekeztem jóvá tenni a jóvátehetetlent.”

„Ezúton kérek bocsánatot a szülőktől is, melyet nem remélek.”

„A különféle szervezetekből és az egyesületből lemondok minden tisztségemről és pozíciókról, hiszen méltatlanná váltam azok betöltésére. Fenti közlemény után kérem a családom és kollégáim kíméljék meg a méltatlan támadásoktól, személy szerint én vállalom a felelősséget, a sajtónak nem kívánok nyilatkozni.”

Csakhogy mostanra a sportegyesület honlapján hibaüzenet fogadja a látogatót a közlemény linkjére kattintva, a Yakuzák SE-hez tartozó Y Media nevű Facebook-oldalt pedig a magyarázkodó poszttal együtt egyszerűen törölték.

A férfi önéletrajza szerint negyven éve foglalkozik ún. kyokushin karatéval, ennek a sportágnak a szövetségi kapitánya is volt elmondása szerint. A Szol24 arra is emlékeztet, hogy 2020-ban “Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” Életműdíjjal tüntették ki a férfit. A díjakat dr. Novák Katalin adta át, aki akkor még család- és ifjúságügyért felelős államtitkár volt.

Kiemelt videóink