Operaház: „Nem igaz, hogy a BMW dedikáltan a dalszínház művészei számára ajánlotta volna fel a személygépkocsikat”

belföld
július 18., 18:50

Szerdán két képet közölt a Magyar Narancs egy – számításaik szerint – hatvanmillió forintot érő BMW X5-ös luxusautóról, ami az Operaház Dalszínház utcai oldalán parkolt a királyi felhajtón. Az autót a lap szerint Ókovács Szilveszter, az igazgató használja, ráadásul ingyen. Csütörtökön a hírre az Operaház is reagált, szerintük

„nem igaz a szakszervezeti vezető állítása, hogy a BMW dedikáltan a dalszínház művészei számára ajánlotta volna fel a személygépkocsikat”.

photo_camera Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

„A Magyar Állami Operaház főigazgatója által használt szolgálati személygépkocsit az intézmény a BMW Group Magyarországgal kötött korábbi támogatói szerződései értelmében a vezetőségi flotta egyik darabjaként kapta használatra.”

Továbbá: „A járműgyártóval folytatott 10 éves, gyümölcsöző stratégiai együttműködés során ugyanakkor valóban volt olyan periódus, amikor operai művész külön márkanagyköveti felkérést kapott a BMW Group Magyarországtól.”

Emellett Ókovács Szilveszter fb-posztban is reagált a 444 által is szemlézett Narancs-írásra, amiben többek közt azt írta, hogy a szóban forgó cikkek „egyetlen betűje sem igaz”, és anélkül, hogy a nevét megemlítette volna, Bárány Balázs szakszervezeti vezetőt igyekezett kifigurázni.

Kiemelt videóink