Így szedik szét Európát apránként a trollok: a belgák nem merik Belgiumban megrendezni az Izrael elleni focimeccsüket, ezért hozzák hozzánk

publicisztika
július 20., 07:59

Ha valakinek még mindig nem lenne világos, hogy Orbán, Le Pen, Fico és a többi nyomasztó gyűlölködő miért kap annyi szavazatot normális emberektől is, egy friss sporthír sok mindent megmagyarázhat.

A hír annyi, hogy a Belga Labdarúgó Szövetség nem meri és nem is tudja Belgium területén megrendezni a válogatottjuk Izrael elleni szeptemberi, hazai Nemzetek Ligája-meccsét.

A rendezés végett megkeresett belga városok - Liege, Brüsszel, Leuven, Antwerpen és Bruges - mind elutasították a lehetőséget, ugyanabból az okból: félnek. Mármint attól, hogy belga állampolgárok megtámadják az izraeli szurkolókat és sportolókat. Benoit Hellings, a brüsszeli önkormányzat sporttanácsnoka elég világosan fogalmazott. Azt mondta, hogy „a drámai gázai helyzet fényében és tekintettel a geopolitikai sokkra, amit okozott”, Brüsszelben a szurkolók, játékosok és a rendezők biztonsága nem lenne garantálható.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.