Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

ÁLLAT
július 22., 20:28

Lábán és az ágyékán sérült meg a férfi, akit hétfőn este a Beszterce-Naszód megyei Sajószentiván (Santioana) településen megtámadott egy medve, írja az MTI.

Az első információk szerint a férfi eszméleténél volt a támadás után, a családtagjai segítettek neki eljutni a mentőautóhoz, ami a helyszínre érkezett.

Gyorke Mihai Andrei, a települést is magába foglaló vadászterület felelőse a Timponline.ro besztercei hírportálnak azt mondta, a férfi épp a település határában található csemegekukorica-földjét kerítette be villanypásztorral, miután azt többször megdézsmálta a medve. Az állat a kukoricatáblában volt, ekkor támadt rá a gazdára. Az illetékes szerint egy bocsos anyamedvéről van szó, ami a támadás után elszaladt a helyszínről.

Hím medve Tusnádfürdő közelében.
photo_camera Hím medve Tusnádfürdő közelében. Fotó: DANIEL MIHAILESCU/AFP

Két hete egy fiatal nő halt meg a romániai Bucsecs-hegységben, miután egy turistaösvényen rátámadt egy medve. Az eset hatására a román képviselőház a túlszaporodott medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról fogadott el törvénymódosítást, ami 2024-ben és 2025-ben is 426 barnamedve kilövését engedélyezi és évente 55 sürgősségi kilövést tesz lehetővé. Az országban 7500 és 8100 közöttire teszik a vadon élő barnamedvék számát.

Kiemelt videóink