Nancy Pelosi is támogatja Kamala Harrist

külföld
július 22., 20:00

Nancy Pelosi, a képviselőház korábbi házelnöke, kongresszusi képviselőnő és a Demokrata Párt egyik legfontosabb személyisége támogatja Kamala Harrist, hogy a párt elnökjelöltje legyen, írja a Guardian.

photo_camera Fotó: MANDEL NGAN/AFP

Pelosi a múlt héten megjelent cikkek szerint nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Joe Biden visszalépjen. Miután az elnök tegnap bejelentette, hogy nem indul újra és hogy Harrist támogatta, Pelosi nem állt ki azonnal az alelnök mellett.

„Hatalmas büszkeséggel és határtalan optimizmussal országunk jövőjét illetően támogatom Kamala Harris alelnököt az Egyesült Államok elnöki posztjáért. Kamala Harris elnökjelöltségét hivatalosan, személyesen és politikailag is lelkesen támogatom” – fogalmazott közleményében.

Harrisnek több mint jó esélye van arra, hogy a Demokrata Párt elnökjelöltje legyen, a párt több fontos figurája is kiállt mellette, köztük olyanok is, akiket esélyesnek mondtak, hogy elindulnak majd az elnökjelölti posztért, például Gavin Newsom kaliforniai, Josh Shapiro pennsylvaniai kormányzó, vagy Pete Buttigieg közlekedési miniszter. Ugyanakkor Barack Obama volt elnök és Bernie Sanders egyelőre nem támogatták.

Kiemelt videóink