Tényleg csak az abszolút ínyenceket érdekli a futball az olimpián?

olimpia
július 23., 21:48

A férfi labdarúgás a világ legnépszerűbb sportja. Milliók követik az olyan eseményeket, mint a Bajnokok Ligája, az Európa-bajnokság, a Copa América vagy a világbajnokság. Azt viszont tényleg csak a megveszekedett rajongók tudják, hogy szerdán délután 3 órakor, a hivatalos megnyitó előtt két nappal megkezdődik az olimpia az Argentína–Marokkó és az Üzbegisztán–Spanyolország meccsekkel.

Az olimpiai focit csak az ínyencek követik, igazi figyelmet akkor tud kivívni, amikor valamelyik világsztár a csapatonként engedélyezett túlkorosok egyikeként szerepel a 23 év alattiak tornáján. Ilyen volt a 2016-os riói olimpia, ahol a brazilok Neymarral lettek bajnokok.

A mostani eseményen túlkorosként lép pályára a Manchester Cityben játszó, Argentínával Copa America-győztes Julian Alvarez és a 36 éves Nicolás Otamendi. A franciáknál Alexandre Lacazette, Marokkóban Achraf Hakimi. A spanyoloknál nem túlkorosként pályára léphet az Eb-t is megjárt Fermin Lopez és Alex Baena, és az Eb-s keretőből kimaradó barcelonai Pau Cubarsi.

De mi is ez a 23 éven aluli szabály, és mióta létezik?

Régen nem kellett számolgatni

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.