Botrányba fulladt az Argentína-Marokkó olimpiai focimeccs

sport
július 24., 17:41

Bár a párizsi olimpia megnyitóünnepsége csak pénteken lesz, több sportágban már megkezdődtek a küzdelmek. A hetes rögbi mellett ilyen a labdarúgás, aminek egyik csoportmeccsén már össze is jött a torna eddigi legnagyobb drámája.

Az Argentína-Marokkó mérkőzésen ugyanis a 105. percben, egy egészen elképesztő jelenet után egyenlítettek a dél-amerikaiak. Érdemes visszanézni, mi történt:

link Forrás

Először Thiago Almada lőtt körülbelül 20 méterről kapura, azonban lövését az egyik marokkói védő sarokkal blokkolta. A labda visszapattant Almadához, aki nagyjából 17 méterről újra tüzelt. Lövését a marokkói kapus hárította, azonban a labda kipattant róla, és Nicolas Otamendi elé került.

Az argentin védő 16 méterről teli erőből lőtt. A labda először a kapus kezét, majd a felső kapufát érte, hogy aztán Bruno Amionéhoz kerüljön, aki aztán felső kapufát fejelt belőle. A kipattanó labda végül pont a kapu előtt álló Cristian Medina fejére pattant, akinek végül csak bólintania kellett a gólhoz.

Cristian Medina a gólja után
photo_camera Cristian Medina a gólja után Fotó: Frederic Chambert/DPPI / Panoramic via Reuters Connect

Frissítés (19:18)

A meccs azonban nem ért véget, csak félbeszakadt, miután a bíró az öltözőbe rendelte a játékosakat, mert a szurkolók tárgyakat dobáltak a pályára. A szurkolóknak ezután el kellett hagyniuk a stadiont, a játékosok pedig csak több mint 1 órával később térhettek vissza a pályára. Az igazi dráma ekkor érkezett. Bejelentették ugyanis, hogy a VAR-vizsgálat alapján lesen volt Medina, így elvették az argentinok egyenlító gólját.

A párizsi olimpia labdarúgó-tornájáról ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kiemelt videóink