Kamala Harris szexuális ragadozókhoz, csalókhoz hasonlította Trumpot

külföld
július 24., 07:06

Első nagygyűlésén keményen támadta Donald Trumpot Kamala Harris, a demokraták várható elnökjelöltje, a novemberi voksolást pedig úgy állította be, mint ahol egy volt ügyész és egy elítélt bűnöző között kell választani – írja a BBC.

Wisconsin államban 3000 ember előtt azt mondta, főügyészként „mindenféle elkövetővel szemben felvettem a harcot. Olyan ragadozókkal, akik nőket abuzálnak. Csalókkal, akik átverték a fogyasztókat. Csalókkal, akik a saját hasznuk érdekében megszegték a szabályokat. Szóval hallgassanak rám, mikor azt mondom, ismerem Donald Trump típusát. A kampányban büszkén állítom szembe az én előéletemet az övével.”

Válaszul a tömeg a nevét skandálta (ilyen lelkesedést Joe Biden nem váltott ki a gyűlésein), Trump említésekor pedig azt kiabálták, hogy „zárják be.”

Harris feltette azt a kérdést is, „a szabadság, az együttérzés és a jogállamiság országában akarunk-e élni, vagy a káosz, a félelem és a gyűlölet országában?”

Donald Trump sem maradt adós a válasszal, a közösségi médiában hazugnak nevezte Kamala Harrist, aki mindent tönkretesz, amihez csak hozzáér, és felemlegette, hogy tucatnyi republikánus szenátor szerint ő a legbaloldalibb. Trump nyitott egy vitára Harrisszel szeptemberben, mikor Biden ellen állt volna ki az ABC Newsban.

Joe Biden kampánya pont a június végi tévévita miatt ért véget: a tragikusan sikerült szereplés után a demokraták bepánikoltak, és egyre nagyobb nyomást helyeztek Bidenre, hogy lépjen vissza. Az elnök múlt hétvégén hozta meg ezt a döntést, és bejelentette, alelnökét, Kamala Harrist támogatja. Azóta Harris megszerezte a demokrata küldöttek többségének támogatását, és másfél nap alatt több mint 100 millió dollárt gyűjtött össze.

A Reuters és az Ipsos új országos közvélemény-kutatása szerint két százalékpontos előnnyel vezet Trump előtt, ő 44, Trump 42 százalékon áll. Trump egy másik felmérést emlegetett, ami szerint Harris az Egyesült Államok történetének legnépszerűtlenebb alelnöke.

Kérdés, hogy Harris meg tudja-e tartani a lendületét. Tony Fabrizio közvélemény-kutató azt jósolta, véget fog érni a mézeshetek időszaka, és Harris újra „Biden partnereként, másodpilótaként fog szerepelni.”

Kapcsolt kép: Kamil Krzacynski/AFP

Kiemelt videóink