Kevesebb mint két nap alatt 100 millió dollár jött össze Kamala Harris kampányára, ilyet még Trump és Biden sem tudott

külföld
július 23., 16:48

Vasárnap délutántól hétfő estig több mint 100 millió dollár gyűlt össze Harris kampányára, ez pedig messze meghaladja azt, amit Biden vagy Trump ugyanennyi idő alatt össze tudott gyűjteni. A demokraták egyik nagyobb támogatója, Amy Goldman Fowler egymaga 27 millió dollárt adományozott. Saját bevallása szerint nagy tisztelője Kamala Harrisnek, és teljes mértékben támogatja a jelölését.

Időközben George Clooney is beállt Harris mögé. A színész két héttel korábban a New York Times-ban megjelent véleménycikkében kérte Joe Bident, hogy lépjen vissza az elnökjelöltségtől. Clooney kedd délelőtt a CNN-nek adott nyilatkozatában jelentette ki, hogy támogatja Kamala Harris elnökjelöltségét, ugyanakkor megköszönte Joe Bidennek, hogy úgy döntött, visszalép a jelöltségtől.

Kedden Harris a Wisconsin állambeli Milwaukee-ban tart kampányeseményt, a jelentős afroamerikai lakossággal rendelkező város, kulcsszerepet fog játszani a novemberi választások során. 2020-ban Biden itt mindössze 20 ezer szavazattal tudott nyerni, és a legutóbbi közvélemény-kutatások is arra utaltak, hogy itt szoros verseny várható idén is. (New York Times)