Kásler Miklós: Én 50 fokos műtőkben végeztem 10-12 órás műtéteket

belföld
július 25., 15:03

Az előző parlamenti ciklusban, 2018 májusától 2022 májusáig emberierőforrás-miniszterként Kásler Miklóshoz tartozott az egészségügy is. A Fidesz tusványosi nyári „politikai fesztiválján” az RTL kérdezte meg arról, hogy az ágazatért felelős korábbi miniszterként mit szól az áldatlan kórházi klímahelyzethez.

„Hogy lehet az, hogy 35 fokban klíma nélküli kórtermekben transzplantálhatnak gyerekeket?” – tette fel a kérdést az RTL munkatársa, amire a volt miniszter annyit válaszolt, hogy két éve már nem ő felel az egészségügyért. Arra az újságírói közbevetésre, hogy igen, de előtte egyfelől elég sokáig felelt érte, másfelől orvosként is bizonyára van erről véleménye.

Kásler, akit a 2022-ben felállt új Orbán-kormány kulturális minisztere, a posztjáról azóta már távozott Csák János a Magyarságkutató Intézet tiszteletbeli elnökévé nevezett ki, előbb azzal a válasszal próbálta megúszni a témát, miszerint „megvannak az egészségügyi működés feltételrendszeréről az összes dokumentum, szíveskedjenek utánanézni”. Miután ismét feltették neki a kérdést, megemlítve, hogy ez a helyzet orvosként is érinti őt, így válaszolt:

„Harminc évvel ezelőtt én 50 fokos műtőkben végeztem 10-12 órás műtéteket. Lehetséges volt, mert életmentő volt. Most ugyanez a helyzet. Viszontlátásra.”

Kásler egyébként mások mellett Szili Katalinnal tartott előadást Tusványoson, jegyezte meg az RTL.

link Forrás
Kiemelt videóink