Már április óta Radnai Márk a Tisza Párt alelnöke, csak nem tartották fontosnak közölni

POLITIKA
július 25., 06:45

Magyar Péter hétfőn jelentette be, hogy Tarr Zoltán mellett Radnai Márk lesz a Tisza Párt egyik alelnöke, feladata a párt operatív vezetése lesz, illetve ő felel a rendezvényekért és videós tartalmakért.

Magyar Péter, Radnai Márk és Tarr Zoltán
photo_camera Magyar Péter, Radnai Márk és Tarr Zoltán Fotó: Magyar Péter/Facebook

Az RTL-nek adott szerdai interjúból azonban kiderült, hogy Radnai valójában már április óta betölti a tisztséget. Azt mondta, azért nem tartották fontosnak ezt akkor közölni, mert „amikor új emberek megjelennek, az első dolga a médiának, hogy az illetőt ledarálja”.

Mostanra azonban már úgy érezte, szükség van arra, hogy ezt felvállalja, transzparensek akarnak lenni az emberekkel szemben.

Magyar megjelenése előtt abszolút apolitikus volt, azon gondolkodott, hogy külföldre költözzön. Aztán látta a Partizán-interjút, majd a március 15-i tüntetés előtt kapott egy telefont, hogy nem rendezné-e meg az eseményt. Akkoriban Magyar Péteren, a testvérén, édesanyján, barátnőjén és Nagy Ervinen kívül nem volt más a csapatban.

Apja a Jobbik kommunikációs szakembere volt, Radnai szerint neki is fontos a magyar közélet, rendszeresen beszélgetnek politikáról. Azt mondta, Magyar Péternél kevés tehetségesebb politikus van az országban.

Az ujjeltörős üzenettel kapcsolatban azt mondta, már másnap bocsánatot kért Koltai Tamás színikritikustól, megbánta az ügyet. Radnai rendezésében a 011 alkotócsoport 2015 májusában mutatta be a Closer című darabot, amiről rosszakat írt Koltai, mire Radnai levélben közölte vele, hogy ha még egyszer meglátja valamelyik előadása közelében, akkor egyesével töri el minden ujját. Az Átrium emiatt felfüggesztette az előadás játszását.

Ezután Radnai és Magócs László, az Átrium művészeti igazgatója adott egy interjút a Librariusnak a darabról és az egész helyzetről, majd Radnai az elkészült kéziratot elolvasva az interjút készítő újságírót is megfenyegette, hogy eltöri a kezét, ha megjelenik a beszélgetés. Radnai azt mondta, ez a beszélgetés nem történt meg, a szerzőt nem fenyegette meg.

Kiemelt videóink