Hazaküldték az olimpiáról a kanadaiak szövetségi kapitányát a drónos kémkedés miatt

sport
július 26., 14:35

Az új-zélandi női fociválogatott tagjai a hétfői edzésükön vették észre, hogy egy drónt röptettek föléjük. Kiderült, hogy a drón gazdája a kanadai női labdarúgó-válogatotthoz tartozott, akit a rendőrség őrizetbe vett.

A két csapat három nappal később játszott egymás ellen, a jóval esélyesebb, olimpiai bajnoki címvédő Kanada 2-1-re nyert.

Beverly Priestmant, a kanadaiak angol szövetségi kapitányát most felfüggesztették posztjáról, miután kanadai futballszövetségnek további információk kerültek birtokába a drónhasználatról. Priestman vélhetően tudott a kémkedésről, sőt, már jóval Párizs előtt is szerezhettek így információkat az ellenfelekről.

Szintén hazaküldték a kapitány asszisztensét, valamint a drónt röptető Joseph Lombadit, akit egy francia bíróság nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott.

Beverly Priestman egy februári meccsen
photo_camera Beverly Priestman egy februári meccsen Fotó: LOGAN RIELY/Getty Images via AFP

Már Új-Zéland ellen sem a 38 éves, angol Priestman ült a padon, akivel a kanadaiak a a tokiói olimpiai bajnoki címüket is szerezték. A tavalyi vébén nagy csalódást keltve már a csoportkörben kiestek.

Priestman a döntés után az új-zélendiaktól és a kanadaiaktól is bocsánatot kért.

Külön pikánssá teszi a sztorit, hogy Priestman felesége a korábbi új-zélandi középpályás, Emma Humphries.

(Via BBC)

Kiemelt videóink