Még mindig nem javították meg a János Kórházban két hete elromlott klímát

Egészségügy
július 26., 08:58

– írja az RTL. Úgy tudják, a rossz klímát azóta sem sikerült megjavítani, így a betegek azóta sem tudják, mikor kerülnek műtőbe. Egy beteg azt a tájékoztatást kapta a János kórháztól, hogy előreláthatólag az előjegyzés szünetel szeptember közepéig vagy amíg a klímarendszert ki nem cserélik.

A kórházat üzemeltető Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság a 444-nek 10 napja azt írta, a János Kórházban „a hiba mielőbbi elhárítása érdekében ideiglenes műszaki megoldások alkalmazásával haladéktalanul intézkedtek a szükséges hűtés biztosítása érdekében.”

Azt, hogy ez mit jelent pontosan, nem fejtették ki, a Szent János kórház főigazgatója pedig érdemben nem adott választ, arra hivatkozással, hogy a KEF végzi a műszaki üzemeltetést.

Az RTL által kérdezett egészségügyi szakértő úgy látja, több évtizedes rendszerhiba okozza, hogy az intézmények hűtőberendezései nem bírják a hőséget, és a mostaninál jóval több pénzt kellene költeni az ágazatra. Ugyanerről beszélt a 444-nek Svéd Tamás, a Magyar Orvosi Kamara főtitkára is.

A korábbi egészségügyért felelős miniszter, Kásler Miklós Tusványoson azt mondta, ő harminc éve is ötven fokos műtőben végzett 10-12 órás műtéteket.

Kiemelt videóink