Panaszkodnak a sportolók, túl kevés a tojás az olimpiai falu menzáján

külföld
július 26., 10:09

A sportolóknak Michelin-csillagos kajákat ígértek, a párizsi olimpiai faluban mégis panaszkodnak az ételek minőségére és mennyiségére is. A Guardian szerint porciózzák reggelire a tojást. Az olimpiai falu hivatalos étkeztetési partnere, a Sodexo Live! megerősítette a L'Équipe című francia sportnapilapnak, hogy „nagy a kereslet” például a grillezett húsok és a tojás iránt, de azt ígérte, növelni fogják a mennyiséget, hogy „kielégítsék a sportolók igényeit”.

photo_camera Fotó: DAVID GOLDMAN/AFP

Az olimpiai falu fő étterme – amire panaszkodtak – 3300 vendéget tud fogadni, étlapjuk szerint pedig tényleg Michelin-csillagos séfek – Amandine Chaignot, Alexandre Mazzia és Akrame Benallal – készítik az ételt.

A sportolóknak felszolgált ételekre egyébként szigorú minőségi szabályok vonatkoznak: az alapanyagok negyedét Párizs 250 km-es körzetéből szerzik be, 20 százalékuk pedig bio minősítésű. Az összes hús, tej és tojás Franciaországból származik, az ételek egyharmada pedig növényi eredetű.

Az olimpiai és paralimpiai játékok kétszer 15 napja alatt több mint 13 millió adag ételt szolgálnak majd fel az olimpiai falu éttermeiben. A szervezők azt mondták, a maradékot rászorulóknak adják, a kávézaccot pedig trágyázásra használják majd.