A Tisza Párt kommentálta Orbán slimfitezését

POLITIKA
július 27., 17:43
photo_camera Fotó: Kristóf Balázs/444

Orbán Viktor a tusványosi beszédében szokásához híven 20-25 évre nézett előre, addig zajlik szerinte a világrendszer-változás, ez alatt ki kell nevelni az új generációt, a most húszas-harmincas ifjakat, hogy vagányak és nemzetiek legyenek, ne liberális, slim fit szerkós, latteavokádós, mindenmentes, öntetszelgő alakok.

A slimfitezés egyértelmű utalás Magyar Péterre, a Tisza Párt reagált is erre közleményben:

„A beszéd 80 %-a egy Budapest központú világpolitikáról szólt (épp csak az indiánokról és az inuitokról nem beszélt), de szó sem esett a magyar emberek problémáiról és a hazánkban tapasztalható égbekiáltó igazságtalanságokról.

Nem esett szó arról, hogy miközben a miniszterelnök haverja 30 milliárdos yachton ringatózik épp a francia riviérán, addig a forráshiány miatt gyerekműtétek maradnak el Magyarországon. Nem esett szó a szétvert oktatásról, a hárommillió létminimum alatt élő honfitársunkról, a külföldre menekült százezrekről.

A miniszterelnök ma Magyarország demográfiai fenntarthatóságáról álmodozott, miközben a totálisan téves politikájuknak köszönhetően soha nem született ilyen kevés magyar gyermek. Arról is értekezett, hogy rövidesen radikálisan csökkentik az államadóságot, miközben csúcson van a magyar adósság és most épp kínai giga hitellel zálogosítják el a gyerekeink és unokáink jövőjét.

Elképesztő gúnyos része volt a miniszterelnöki beszédnek, amikor arról konfabulált, hogy Brüsszelben bevezették a 3 T világát (tilt, tűr, támogat), miközben Orbán Viktor Magyarországán a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjét egy percre sem hagyják felszólalni »köz«televízióban, ezzel semmibe véve 1.352.000 magyar ember politikai akaratát.

És köszönjük a slim fit ruházatra való megjegyzést, miniszterelnök úr. Szerintünk a sportos, normálisan öltözött emberek is lehetnek hazafiak. Azok viszont nem, akik a magyar adófizetők pénzét gátlástalanul ellopják, és a családjuknak, haverjaiknak juttatják. Testalkat ide vagy oda.”

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Kálmán Olga, a DK frakciószóvivője úgy reagált:

„A nemzeti stratégiáról szóló hablaty nem takarja el Magyarország stratégiai meggyengülését, ami Orbán történelmi, poltikai ámokfutásának következménye. A politikai akarnokot vakká tette a háború, személyes és poltikai kiszolgáltatottsága az oroszoknak. Orbán a világ helyett csak szörnyű poltikai szövetségeseinek érdekeit látja, politikája nem építi, hanem elveszíti Magyarországot. Aki egyszerre állítja, hogy Európa, mint politikai projekt halott, de mint katonai, védelmi projektet építeni kell, az nemcsak, hogy nem érti, közös politika nélkül nincs közös védelem, hanem egyenesen a magyar embereket veszélyezteti. Orbán cinikus szóáradata arról, hogy az ő politikája védi meg az embereket, egy erkölcsileg velejéig romlott ember bűnös önfelmentése. Ha a miniszterelnök nem negyedosztályú nemzetközi stratéga szerepében tetszelegne és tenné a dolgát, akkor ma Magyarország nem lenne a régió és az EU legrosszabbul teljesítő országa a fizetések értékében, inflációban, az egészségügy állapotában! A magyar felemelkedés egyetlen lehetősége, hogy megszabaduljunk Orbántól és utat nyissunk a Demokratikus Koalíció által képviselt politikának.”

A Momentum reakciója pedig annyi volt: „Miről szólt Orbán tusványosi beszéde? Trump, Trump és Trump. Miről kellett volna szólnia? Arról, hogyan lesznek klimatizált kórházak és hogyan lesz működő MÁV.”

Kiemelt videóink