Donald Trump floridai rezidenciáján tárgyalt Benjamin Netanjahuval

külföld
július 27., 07:34

Miután szerdán beszédet tartott az amerikai Kongresszusban, majd csütörtökön találkozott Kamala Harris alelnökkel, pénteken Donald Trumphoz látogatott Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök.

A két politikus utoljára 2020-ban, még Trump elnöksége alatt találkozott egymással, most Mar-a-Lagóban, a volt elnök floridai rezidenciáján tárgyaltak.

Trump csütörtökön arról beszélt, hogy a gázai háború nem mehet így tovább, mert túl régóta húzódik. A pénteki találkozó előtt pedig azt mondta, hogy nem kell újjáépíteniük a 2020-as választási veresége után elhidegült kapcsolatukat, mert a mai napig jóban vannak Netanjahuval.

Emellett odaszúrt Harrisnek is, akit „radikális” politikusnak nevezett, aki „nem valami kedves Izraellel”. Szerinte azok az amerikai zsidók, akik Harrisre szavaznak, elárulják a saját identitásukat.

photo_camera Fotó: Amos Ben-Gershom (GPO) / Handout/Anadolu via Reuters Connect

Netanjahu a találkozó során átadott Trumpnak egy bekeretezett képet, ami egy Hamász által fogvatartott gyereket ábrázolt. Trump válaszul biztosította, hogy „megoldják” a dolgot. (via New York Times, AP News)

Kiemelt videóink