Kásler Miklós saját úttörő műtétjeit emlegetve szólt vissza Kulja Andrásnak, akitől önéletrajzot és publikációs listát is kért

Egészségügy
július 27., 14:00

Kásler Miklós Facebook-bejegyzésben reagált Kulja András megszólalására, amiben a Tisza Párt EP-képviselője a légkondicionálatlan műtők jelentette veszélyeket részletezve kritizálta a volt emberierőforrás minisztert.

Az ügyet még Kásler csütörtöki nyilatkozata robbantotta ki. A volt miniszter a magyar kórházakban uralkodó áldatlan klímahelyzettel kapcsolatban azt mondta, ő harminc évvel ezelőtt 50 fokos műtőkben végzett 10-12 órás műtéteket.

Kellően provokatív mondatával pedig sikerült is elérnie, hogy megszólaljon a nyilvánosságban eddig kifejezetten óvatos Kulja. A tiszás politikus a magas hőmérséklettel járó fertőzésveszélyről és az altatásban lévő beteg hőérzetének felborulásáról írt, valamint burkoltan leorvosbárózta Káslert.

Kásler reakciójában csúsztatásnak nevezte Kulja megszólalását, szerinte el nem hangzott nyilatkozatából feltételezett olyan dolgokat, amiknek nincsen valóságalapja. Ezután részletesen kifejtette szakmai karrierútját, úttörő műtétjeiről és publikációiról írt, miközben hangsúlyozta, hogy sosem mondott olyat, miszerint az orvosoknak vissza kellene lépnie az időben és módszerekben.

Kásler Miklós
photo_camera Kásler Miklós Fotó: Kristóf Balázs/444

A bujtatott orvosbárózásra reagálva megkérte Kulját, hogy nyilatkozzon a hálapénzhez fűződő viszonyáról. Emellett nem felejtette el megjegyezni, hogy a hálapénz kivezetése a saját miniszterségéhez fűződik.

Bejegyzésének végén kicsit személyeskedett is. Szerinte Kuljának nem lehet igazi tapasztalata a gyógyításban, mert igen rövid a pályafutása, ma már politikusként dolgozik. Emellett arra kérte a tiszás képviselőt, hogy mutassa be önéletrajzát, publikációs listáját és mondja el, mit tervez tenni a magyar egészségügyért, mint az EP szakbizottságának alelnöke.

Kiemelt videóink