A MOK győri elnöke azt javasolja a politikusoknak, hogy töltsenek el egy éjszakát egy 30 fokos kórteremben

Egészségügy
július 28., 09:13

„Kérem és javaslom azoknak a politikusoknak, döntéshozóknak, akik ezt kétségbe vonják vagy elbagatellizálják, hogy jöjjenek el hozzánk, és egy 30 fokos kórteremben töltsenek el egy éjszakát, próbáljanak meg ott dolgozni. Akkor talán ők is belátják, hogy ez nagy probléma” - mondta a Magyar Orvosi Kamara (MOK) győri elnöke, Szijjártó László az RTL Híradónak.

Az elnök arra reagált, hogy az RTL Híradó Tusnádfürdőn próbálta megtudni a kormánytagoktól, hogy mit gondolnak a kialakult helyzetről. Német a Fidesz alelnöke, a riporter kérdésére annyit mondott: hajrá magyarok!

Tessely Zoltán fideszes országgyűlési képviselő már bőbeszédűbb volt, annyit mondott: „nem tudok a kórházi klímákról. Nincsen ezzel dolgom.” Annyit még hozzátett, hogy rendnek kell lennie, és klímának is, ha meleg van. Kásler Miklós, volt egészségügyi miniszter pedig azon nosztalgiázott, hogy 30 évvel ezelőtt ő 50 fokos műtőkben végzett életmentő műtéteket.

Szijjártó László szerint nagyon komolyan kellene venni a klímák kérdését, mert szinte nincs olyan kórház az országban, ahol ne jelentene problémát a nagy meleg.

Kiemelt videóink