Késely Ajna őszintén üzent arról, hogy a rá kényszerített célok ellenére nem lehet mindenki olimpiai bajnok

sport
július 28., 10:06

Késely Ajna nem jutott döntőbe szombaton 400 méter gyorsúszásban. Az előfutam után a 22 éves úszó nem keseredett el, azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy "ez a harmadik olimpiám, nagyon sok minden kavarog bennem. A pszichológusommal azon dolgoztunk, hogy a tizenkét éves gyerekkori álmomat, ami az olimpiai aranyérem, azt próbáljam meg végre elengedni és csak arra fókuszáljak, amire az én testem és lelkem képes. El kellett fogadjam, hogy nem én leszek a világmegváltó úszó, Ledecky vagy Titmus, hanem azokat tudom inspirálni, akik szeretnek úszni, és ne azért hagyják abba, mert nem érik el a tízéves kori álmukat, amit akár a szülők vagy edzők eléjük nyomtak. Ezen kellett, hogy dolgozzak, és sikerült, ezért nem fogok sírva hazamenni."

A nagyon fiatalon berobbant, annak idején azonnal Egerszegi Krisztina utódaként emlegetett úszó aztán a Facebookon is üzent, azzal zárva a posztját: „Remélem tudom, azokat a sportolókat inspirálni, akik csak azért sportolnak, mert szeretik amit csinálnak és nem azért, mert anno valaki kényszerített rá egy bizonyos cél elérését”.

link Forrás

Az üzenet elért országúti kerékpárosunkhoz, Valter Attilához is. Valter az utolsó pillanatban lehetőséget kapott az időfutamon való részvételre is, 22. lett, amivel maradéktalanul elégedett.

link Forrás

Valter ezt írta: „Nagyon tetszett Késely Ajna nyilatkozata a mai nap során. Ajna, én sem leszek a valaha volt legnagyobb kerékpáros, sőt. Viszont büszke vagyok arra, hogy itt lehetek, hogy kihoztam magamból a maximumot és, hogy csak azért is küzdök. Talán egyszer a legjobb lehetek, de a gyermeki álom már nem rak rám felesleges stresszt”.

Késely Ajna még 800 méter gyorson indul egyéniben, illetve a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként lesz érdekelt, Valter Attila az országúti versenyben lesz érdekelt.

Kiemelt videóink