Óriásit küzdve legyőzte a brazilokat a magyar női kézilabda válogatott

sport
július 28., 10:32

A női kézilabda válogatott a második meccsét játszotta vasárnap reggel. A magyar csapat a házigazda, olimpiai címvédő franciák elleni vereséggel, a brazilok a spanyolok legyőzésével érkeztek az újabb körbe.

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Nagy iramban indult a meccs, a magyar csapat lépett el először kettővel a 12. percben 6-4-gyel. Ezután időt kért a brazil kapitány, és össze is kapta a csapatát. Szétesett a magyar válogatott védekezése, a félidőben három góllal vezettek a brazilok.

A második félidőben sem állt össze a magyar csapat játéka, a brazilok 5 góllal is vezettek a 39. percben (13-18), de a magyar csapat szívósan elkezdte ledolgozni a hátrányát. Az 55. percben a remekül játszó Debreczeni-Klivinyi ki is egyenlített. Ezután felváltva estek a gólok, miközben a brazilok kihagytak hetest is, ziccereket fogtak a kapusok. Két perccel a vége előtt a vezetésért támadhatott a magyar csapat, de kimaradt a helyzet. Böde-Bíró Blanka is védett egy ziccert az 59. percben. 24-24-nél, 20 másodperccel a vége előtt időt kért Golovin Vlagyimir, a taktikát betartották a játékosok, Simon Petra 5. másodperccel a vége előtt bedobta a győztes gólt.

25-24-re nyert a magyar csapat egy nagyon fontos meccset. Kedden Angola, csütörtökön Spanyolország, szombaton pedig Hollandia lesz a válogatott ellenfele. A hatcsapatos csoportból négy válogatott jut a negyeddöntőbe.


Magyarország-Brazília 25-24 (12-15)

v.: Jorum, Kleven (norvégok)
lövések/gólok: 46/25, illetve 44/24
gólok hétméteresből: 0, illetve 4/3
kiállítások: 6, illetve 4 perc

Magyarország: Böde-Bíró - Szöllősi-Schatzl 1, Kuczora 3, Füzi-Tóvizi 2, Papp 1, Vámos 2, Győri-Lukács 1, cserék: Klujber 3, Debreczeni-Klivinyi 4, Bordás, Albek 1, Márton 2, Simon 5, Janurik
A brazil csapat gólszerzői: De Paula, Quintino, Fernandes 4-4, L. Araujo 3, Cardoso, Bitolo, Matieli, Guarieiro 2-2, Arounian 1

Kiemelt videóink