Ötödik lett a judós Pupp Réka, miután elveszítette a bronzmeccset

sport
július 28., 18:44

A kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes Pupp Réka volt a párizsi magyar csapat első női judósa, aki tatamira lépett az olimpián. Tokióban 5. volt, most érmet szeretett volna.

A magyar judós az első meccsén a mongol Lkhagvasuren Sosorbaramot legyőzte, aztán a negyeddöntőben kikapott a kétszeres olimpiai érmes olasz Odette Giuffridától. Pupp a vigaszágon folytathatta, a vb- és Eb-harmadik Gefen Primót mindössze 46 másodperc alatt verte.

A bronzéremért az elődöntőt elveszítő francia Amandina Bucharddal küzdött. Pupp már hétszer meccselt a tokiói ezüstérmes ellen, de legyőzni még egyszer sem tudta.

Négy perc alatt nem volt szabályos akció, majd a következő három percben sem. Hét perc judó után a francia megkontrázta Puppot és egy vazaarit érő akcióval nyert.

photo_camera Fotó: LUIS ROBAYO/AFP

Pupp a tatamin zokogott az újabb ötödik hely miatt, a francia vetélytársa próbálta vigasztalni. Az olimpiai bajnok az üzbég Dijora Keldijorova lett.

A férfiaknál Pongrácz Bence a 66 kilogrammosok között a 16 közé jutásért ipponnal verte a nigériai Ismael Alhassane-t, a folytatásban azonban a címvédő és négyszeres világbajnok Abe Hifumi egy perc alatt legyőzte. A japánt más sem tudta megállítani, újra olimpiai bajnok lett.

Kiemelt videóink