A helyi rendőrök már 90 perccel a merénylet előtt találkoztak a fiúval, aki rálőtt Donald Trumpra

külföld
július 29., 17:32

A kiszivárgott üzenetek azt mutatják, hogy a helyi rendőröknek jóval korábban feltűnt Donald Trump merénylője, mint azt eddig tudni lehetett. Egy belsős csoportbeszélgetés alapján már 90 perccel a lövések előtt találkoztak Thomas Matthew Crooksszal.

A 20 éves fiú egy piknikasztalnál ült, amikor észrevette az egyik helyi mesterlövész. A férfi ezután figyelmeztetésképpen üzenetet írt két kollégájának, miszerint valaki követte a példájukat, beosont és leparkolt az autóik mellé.

Crooks kicsivel több mint egy óra múlva felállt az asztaltól, és bement abba a raktárépületbe, aminek a tetején mesterlövészek is voltak. Ekkor lefényképezték, és a következő üzenetet küldték róla a közös rendőrcsetbe:

„Egy gyerek nézegeti az épületet, amiben vagyunk. Láttam, hogy távolságmérővel vizsgálja a színpadot. Tudjatok róla. Esetleg értesítsétek a Secret Service-t, hogy nézzenek rá. Én már nem látom.”

Fél órával később Crooks rálőtt Trumpra, akit a fülén talált el. Nem sokkal később pedig meghalt, miután lelőtték a rendőrök.

Donald Trump a merénylet után
photo_camera Donald Trump a merénylet után Fotó: ANNA MONEYMAKER/Getty Images via AFP

A merényletről még mindig nem lehet tudni minden részletet. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója kongresszusi meghallgatásán azt mondta, Crooks néhány órával Trump beszéde előtt egy drónt reptetett körülbelül 180 méterre a szónoki emelvénytől. Emellett a néhai elnök, John F. Kennedy elleni gyilkosság után kutakodott az interneten.

A merénylet miatt heves bírálatok érték a hivatalos személyek védelméért felelős Secret Service-t, aminek az igazgatója, Kimberly Cheatle le is mondott. (via BBC)

Kiemelt videóink