Divatdiktatúra: a kormány legbelső köreit is elérték a slim fit szerkók és a caffè latték

DIVAT
július 29., 19:02

Kevés kézzelfoghatóbb, egyértelműbb üzenetet fogalmazott meg Orbán Viktor a tusványosi beszédében, mint a szűkített, testhez álló fazonok elleni hadüzenet:

„A liberális, slim fit szerkós, latte-avokádós, mindenmentes, öntetszelgő politikusok lesznek az egyik oldalon, és velük szemben állnak a két lábbal a valóságban álló, nemzeti érzelmű, vagány fiatalok. Ezért a toborzást a fiatalok között el kell kezdenünk, még most és még nekünk!”

photo_camera A regular fit miniszterelnöke Fotó: Kristóf Balázs/444

Magyar Péter pártja egyből ráugrott az utalásra, közölték, hogy „a sportos, normálisan öltözött emberek is lehetnek hazafiak. Azok viszont nem, akik a magyar adófizetők pénzét gátlástalanul ellopják, és a családjuknak, haverjaiknak juttatják. Testalkat ide vagy oda.” De ha a Fidesz szigorúan veszi a mindenmentesség, a latték és a slim fit szerkók világa elleni harcot, előbb a saját háza táján is rendet kell tennie.

Hiszen még Orbán Viktor kormányán belül is akad olyan, aki nem tud ellenállni a testhez álló öltönyök csábításának.

photo_camera Forrás: Mandiner.hu

Alig másfél éve a kormánypárti Mandiner Szijjártó Pétert kiáltotta ki a slim fit nagymesterének. Egy stílustanácsadó segítségével elemezték szettjeit, és arra jutottak, hogy „külügyminiszterként országimázst is képvisel, márpedig stílusát tekintve ezt méltóan teszi”. A szakértő szerint Szijjártó minden alkalommal egyfajta kompetenciát közvetít, és kompromisszumok nélküli az öltözete.

A slim fit típusú öltöny pedig a márkaépítés része.

De ha a miniszterelnöki direktíva után két lábbal a valóságban álló, nemzeti érzelmű, vagány fiatal akar lenni, akkor nem elég regular fitre váltania. Pár éve a külképviseletek protokollfőosztályainak küldött listából kiderült, hogy Szijjártó Péter „nem fogyaszt alkoholt, kávét, valamint olyan ételeket, amelyeknél a főzési eljárás során ezek felhasználásra kerülnek, tovább nem fogyaszt halat és tenger gyümölcseit”.

Latte ante portas!

photo_camera Fotó: Orbán Viktor/Facebook

A miniszterelnök a lehető legjobbkor kezd rendet tenni, hiszen a liberális mételyt néha már a Karmelita kolostor kapui sem képesek feltartóztatni. A belső körökben tomboló értékválságot mi sem mutatja jobban, mint hogy a július 7-ei kormányülésen már legalább öten ittak lattét: Orbán Balázs politikai igazgató, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Nagy István agrárminiszter, Bordás Gábor közigazgatási államtitkár és Bíró Marcell nemzetbiztonsági főtanácsadó.

Kiemelt videóink