Késely Ajna: „Amikor a realitás talaján maradva kimondunk egy bizonyos tényt, nem jelenti, hogy álmokról mondunk le”

sport
július 29., 15:30

Újra üzent Késely Ajna olimpikon úszó, aki szokatlanul őszinte szombati nyilatkozatában arról beszélt, hogy a rákényszerített célok ellenére nem lehet mindenki olimpiai bajnok.

Késely azt írta az Instagramon, hogy szombati interjúja nem tudatos üzenet akart lenni. Egyszerűen csak kötelességük interjút adni, akkor is, amikor még kavargó érzelmekkel rakják eléjük a mikrofont. Viszont hálás, hogy sok emberhez elért a nyilatkozata.

Késely szerint „amikor arról beszélünk, hogy a realitás talaján maradva kimondunk egy bizonyos tényt, nem jelenti, hogy álmokról mondunk le”. Az élet sosem lesz fekete-fehér, a sikerhez szükséges feltételek sem lesznek egyenrangúak. Emiatt szerinte az a bátorság, ha ezeket számba vetve „olyan reális célokat tűzünk ki, aminek a végeredménye nem 100 százalék csalódást eredményez”.

„Az a bátorság, ha sok-sok pofon után felállunk. De néha azt is értékeljük, amin keresztül mentünk”.

Késely Ajna
photo_camera Késely Ajna Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Késely szerint akárcsak az élet, minden sportág is komplikált, emiatt mindenki küzd a belső és külső tényezőkkel. Ugyanakkor olykor elvész a bajtársiasság és az empatikusság.

Késely azt tanácsolja, hogy mindenki vegye fel a harcot magával, érezze jól magát, és küzdje le magát napról-napról. Viszont fontosnak tartja, hogy eközben ne tűnjön el az önazonosság és az önszeretet sem.

A 22 éves úszó még két versenyszámban indul a párizsi olimpián, 800 méter gyorson és a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként ugrik medencébe.

Kiemelt videóink