Minden igényt kielégítő hajón laknak az olimpiai szörfösök

sport
július 29., 10:51

Már az első néhány nap olimpiai versenyein meg lehetett csodálni több ikonikus párizsi helyszínt, az Eiffel-torony, Versailles, a Pont Alexandre III híd vagy az Invalidusok pedig továbbra is fontos részei maradnak a versenynek. Néhány ezer kilométerrel arrébb, a másik féltekén van azonban az olimpiának egy legalább ilyen lenyűgöző helyszíne: Tahiti.

photo_camera A kanadai Sanoa Dempfle-Olin versenyez Teahupo'oban, 2024. július 28-án. Fotó: ED SLOANE/AFP

Az itt található Teahupo'o világhírű hullámain rendezik meg július 27-étől kezdve a szörfversenyeket, ezzel teljesül a párizsi szervezők egyik ígérete, akik azt ígérték, hogy az olimpiát a francia terület egészén rendezik meg. Tahiti 1880-ban vált francia gyarmattá, és ma a Francia Köztársaság autonóm tengerentúli országának minősül.

Önmagában a helyszín is lenyűgöző, a korallokkal, pálmafákkal, dzsungellel és kristálytiszta vízzel, de a tahiti szörfversenynek van még egy része, ami sok mindenre inspiráló lehet a szexelni híresen szerető olimpikonoknak: a nekik szállást nyújtó hajó.

Álomhajó

A szörfverseny helyszínétől körülbelül 45 percre horgonyzó, Aranui 5 fantázianevű hajó több mint 100 kabinban mintegy 230 utas befogadására képes, nyolc vendégfedélzettel, wellness-részleggel és edzőteremmel, pingpong-, és csocsóasztalokkal szerelték fel. Van rajta 24 órában nyitva tartó étterem, és olimpiai ajándékbolt is. A hajó közvetlenül a part előtt horgonyoz, és a szörfösök, edzők és a többiek kis csónakokkal közlekednek oda-vissza.

photo_camera Az Aranui 5, az olimpiai szörfösök szállása Tahiti partjainál. Fotó: SYLVAIN LEFEVRE/Hans Lucas via AFP

Bár a hajóra a média képviselői nem mehetnek fel, szerencsére a sportolók a közösségi médiában aktívan posztolnak, bepillantást engedve a világ első úszó sportolói falujába. Ahol – mint az nem győzik hangsúlyozni, és minél több képen, videón megmutatni – nem papírból készült, anti-szexnek kikiáltott ágyak vannak (ezek amúgy simán kibírják, hogy több sportoló ugrál csinál különböző mutatványokat rajtuk).

@shinomatsuda サーフィンの選手村は水の上🛳️🌅🏝️#tahiti #olympic #paris2024 #surfing ♬ original sound - Shino Matsuda🖤

A szörfösök úszó olimpiai falujában szobák így néznek ki:

Címlapkép: JEROME BROUILLET/AFP

Kiemelt videóink