Szinte végig kézben tartotta a meccset, az utolsó pillanatban mégis kikapott a férfi kézilabda-válogatott

sport
július 31., 10:45

Kulcsfontosságú meccset játszott a magyar kézilabda-válogatott szerda reggel a norvégok ellen. A magyar csapat az Egyiptomtól elszenvedett vereség után az argentinok ellen javított. A norvégok elleni győzelemmel nagyot lépett volna a válogatott a továbbjutás felé.

Nagyon összeszedett volt a magyar válogatott védekezésben és támadásban is, Palasics Kristóf pedig fantasztikusan védett, az első félidőben 20-ból 9 lövést fogott. A szünetben két góllal vezettünk.

A második félidőben egy vagy két góllal vezetett a magyar csapat, de Palasics már a kapuból nem tudott extra teljesítményt hozzátenni. Az utolsó tíz percen belül kétszer is támadtak a magyarok a kétgólos vezetésért, de egyszer sem jártak sikerrel, a skandinávok pedig az 57. percben ismét előnybe kerültek. Már csak 61 másodperc volt hátra, amikor Lékai Máté egyenlített, majd egy bravúros labdaszerzés után Imre Bence egyedül vezette a labdát a kapura, de Torbjörn Bergerud védeni tudott, végül Alexandre Blonz két másodperccel a vége előtt bedobta a norvégok győztes gólját.
25-26 lett a vége.

link Forrás

A válogatott pénteken a világbajnok Dániával, vasárnap pedig a házigazda, címvédő és Európa-bajnok Franciaországgal találkozik. A két hatos csoportból az első négy-négy jut a negyeddöntőbe.

Chema Rodríguez szövetségi kapitány szerint úgy a legrosszabb veszíteni, ahogyan a magyar férfi kézilabda-válogatott tette szerdán Norvégiával szemben a párizsi olimpián, a csoportkör harmadik fordulójában.

"Fantasztikus mérkőzést játszottunk hatvan percen keresztül az egyik legjobb csapat ellen. Mindig azt mondjuk, hogy egy ilyen válogatottal szemben szeretnénk versenyképesek lenni. Most volt esélyünk nyerni, egészen a végéig küzdöttünk. A lehető legrosszabb forgatókönyv alakult ki, így a legrosszabb veszíteni, sajnálom a srácokat, mert nagyon sokat dolgoztak" - idézte Rodríguezt a magyar szövetség honlapja.

A spanyol edző hozzátette, Imre Bencét is nagyon sajnálja, mert megérdemelte volna a győztes gólt. Megjegyezte: a kezükben volt a meccs, mégis pont nélkül maradtak, ez egy rossz tapasztalat, egy ideig benne marad a fejekben, de fel kell ébredniük belőle.

Rodríguez kifejtette, a sporthoz szerencse is kell, ezen a tornán csapata eddig nem volt szerencsés, de fel kell állniuk, és tovább kell lépniük, hiszen várnak még rájuk meccsek.

Kiemelt videóink