Kós a medencéből kiszállva: Valahogy megtanítottak arra, hogy a döntőben kell jól úszni

sport
augusztus 01., 21:19

A 200 hát megnyerte döntője után még a medence szélén nyilatkozott friss olimpiai bajnok az m4-nek Kós Hubert. Annyira friss bajnokként, hogy így kezdett: "Hihetetlen, még mindig nem hiszem el. Ritkán van olyan, hogy nem tudok mit mondani, de most tényleg nem tudok mit mondani. hogy ez megtörtént".

Aztán gyorsan összeszedte a gondolatait, és elárulta, hogy abban a gatyában úszott, amiben megnyerte tavaly a világbajnokságot. "Ez biztos segített." Akkor és most úszott csak 1:55 alatt.

"Valahogy megtanítottak arra, hogy a döntőben kell jól úszni"- tette hozzá.

Úgy készült a döntőre, hogy megkérdezte Chase-t (tippre Chase Kalis amerikai úszó olimpia bajnokot, aki Arizonában a csapattársa volt), hogy mit csináljon a döntő előtt. Azt a tanácsot kapta, hogy ne gondoljon arra, hogy ez egy olimpia, csinálja azt, mint bármelyik verseny előtt. Szóval igyekezett nem észre venni az olimpiai ötkarikákat, nem nézett fel a lelátóra, csak a medencére figyelt és fókuszált a távra.

Az utolsó 50-re fordulva arra gondolt, hogy milyen kemény edzéseket végzett az elmúlt 1 évben, meg akarta mutatni, hogy mit tud, meg akarta mutatni. "Muszáj volt nyerni".

A versenyből hiányolta Kovács Benedeket, aki szerinte érmet nyert volna, de azt üzente neki, hogy kösse fel a gatyát és 4 év múlva legyen ott az olimpián.

Kiemelt videóink