Meggyőző játékkal verték a férfi vízilabdások Japánt

sport
augusztus 01., 22:14

A franciák elleni jól sikerült kezdés után egy spanyoloktól elszenvedett vereség következett a sorban a magyar férfi vízilabda-válogatottnak. Egy győzelem és egy vereség után csütörtök este Japánnal játszott a válogatott, és habár papíron a magyar csapat erősebb, Japán két figyelemreméltó eredményt is összehozott az olimpia eddigi részében. Szerbia és Franciaország ellen is csak egy góllal kaptak ki, és mindkét meccsen több mint tíz gólt lőttek. Magyarországra egy kötelező, de semmiképpen se könnyű meccs várt.

Ennek ellenére a meccs álomszerűen kezdődött. A magyar csapat könnyen tudott helyzeteket kialakítani, az első negyed közepén 3-0-ra vezettünk. De Japán kezdett felzárkózni, gyorsan elfogyott a háromgólos előny, és már 3-2 állt az eredményjelzőn. De a magyar csapat jól reagált, gyorsan visszaállította a háromgólos különbséget, a negyed vége 5-2 lett.

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A folytatás izgalmas vízilabdát hozott, a két csapat látványos megoldásokkal próbálkozott, és szép gólok születtek. Ami ennél is fontosabb, hogy növelni tudta Varga Zsolt csapata az előnyét, a félidőre 9-4-gyel mentek.

A harmadik negyed egy Jansik Szilárd góllal kezdődött, 10-4 volt már. A magyar csapat továbbra is jól menedzselte a meccset, a negyed vége 12-6 volt.

A japánok az utolsó negyedben majdnem felzárkóztak négy gólra, de a kapuban Vogel Soma védeni tudott. A növekvő japán nyomásra válaszul időt kért Varga Zsolt, és ez jót tett a csapatnak, rövidesen már hét gól volt a különbség. Az i-re a pontot Vígvári Vince gólja után a japánok tették fel, a vége 17-10 lett, megnyertük a továbbjutás szempontjából kötelező meccset.

A magyar férfi vízilabda-válogatott legközelebb szombaton ugrik medencébe, 15 órától Ausztrália lesz az ellenfél.

Kiemelt videóink