Koch Máté: Kiskorunk óta együtt vívunk és most elértük a világ tetejét

sport
augusztus 02., 22:48

Már az aranyéremmel a nyakukban nyilatkoztak az olimpiai bajnok férfi párbajtőrcsapat tagjai az M4-nek.

photo_camera Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid és Siklósi Gergely Fotó: FRANCK FIFE/AFP

Siklósi Gergely - aki az előző olimpián ezüstérmet nyert egyéniben, de most már a 16 között kikapott -, azt mondta, hogy napok óta érzi, hogy ha a csapattal érmet nyernek, az arany lesz. Emlékeztetett arra, hogy 52 éve nem nyert olimpiai aranyat a magyar párbajtőrcsapat, a mostani pedig tudomása szerint az eddigi legfiatalabb átlagéletkorú. (Siklósi 26 éves, Koch Máté és Nagy Dávid 25, Andrásfi Tibor 24.)

Sokat dolgoztak ezért, bár az elmúlt időszakban az eredményekben ez nem mindig jött ki. Most igen - mondta Siklósi.

Nagy Dávid szerint hihetetlen érzés, hogy felértek a csúcsra és nem tudja, hogyan tovább. „Nyilván visszamegyünk a terembe és edzünk tovább, de most ezt meg kell ünnepelni" - tette hozzá.

Nem túl gyakori, hogy mind a négyen ennyire jól vívunk, idén ez volt a második - mondta az összegzőbb Andrásfi Tibor. Az idei első az a kvalifikációs verseny volt, amelyiken kijutottak. "Az egészen szezonban bénáztunk a csapatversenyeken, még az Eb-n is. Lehet, hogy ezért tudtuk felszívni magunkat" - mondta Nagy.

Itt nyerte ez az összetételű csapat az első világkupa címét is még három éve. Reméli, hogy tudják folytatni. (Andrásfi rögtön a döntő után azt mondta, hogy egyéniben az olimpián kétszer vívott hosszabbításban, mindkétszer kikapott. Nem szerette volna, ha harmadszor is ez történik.)

Koch Máté azt mondta magáról, hogy nem egy sírós fiú, de most a könnyeivel küzdött a dobogó tetején. Gyerekkoruk óta erre vágytak. "Kiskorunk óta együtt vív ez a csapat, nagyon nagy szó, hogy elértük a viág tetejét" - mondta Koch.

Aztán belekezdett abba, hogy menni kell tovább, kezdődik a következő ciklus, rövid pihenő után augusztusban mennek vissza a terembe. A többiek kinevették ezt a szigorúságot.

Kiemelt videóink